Antalya'da 9 yıldır, hayalini kurduğu ana okulunu işleten 42 yaşındaki öğretmen Esma Sarıdiken, üniversite yıllarının 28 Şubat süreciyle kabusa döndüğünü söyledi.

Üniversitede 2. sınıfa başladıklarında başörtülü, küpeli, sakallı, tayt ve göbeği açık giyinen öğrencilerin okula alınmayacağına dair kapıya yazı asıldığını belirten Sarıdiken, "Biz başörtüsünü Allah'ın emri olduğu için örtüyorduk. Tercih olan diğer giyinme tarzıyla bir tutulması bizim için çok büyük bir acıydı. Bu süreçte kapıdan dahi alınmamaya başlandık. Bazı okullar öğrencileri direkt almadı bazı okullarda da 'ikna odaları' denilen yerde öğrenciler ikna edilmeye çalışılıyordu." dedi.

Sarıdiken, 28 Şubat sürecinde başörtüsü takmaktan değil, sınıf düzenini bozmaktan okuldan uzaklaştırılarak eğitim hayatlarının engellendiğini anlattı.

- "1996'da girdiğim üniversiteden 2016'da mezun oldum"

Haksız yere üniversiteden uzaklaştırılmasının yaşamını olumsuz etkilediğini dile getiren Sarıdiken, "Okuldan uzaklaştırıldıktan sonra herhangi bir üniversitenin önünden geçerken içim acıyordu. Uzun süre rüyamda kapıdan alınmadığımı, başörtümün alındığını ve polis zoruyla üniversiteden çıkarıldığımı görüyordum. 14 yıl sonra 2012'de kamuda başörtüsü sorunu çözüldü, 33 yaşında üniversiteye döndüm. Stajı için bir sene daha beklemek zorunda kaldım. 28 Şubat uygulamaları nedeniyle 1996'da girdiğim üniversiteyi 2016'da bitirdim ve 19 yılıma mal oldu. Şimdi 9 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Ana okulu hayalim vardı ve şimdi açtığım ana okulunu işletiyorum." diye konuştu.

Sarıdiken, 28 Şubat sürecinde Burdur'daki kampüste yürürken yanlarına yaklaşan araçtaki bir kişinin camı indirip, "yakında hiçbiriniz burada kalmayacaksınız" dediğini ve yaşadığı bu olayın kendisini çok üzdüğünü aktardı.