"Dünya Kudüs Haftası" kapsamında her yıl Recep ayının son haftasında farklı ülkelerde çeşitli program ve etkinlikler düzenleniyor.

Dünya Kudüs Haftası münasebeti ile İLKHA'ya konuşan Ağrı İl Müftü Vekili Murat Sarı, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın bulunduğu ve çevresinin bereketli kılındığı mübarek bir yer olan Kudüs'ün Müslümanlar için yerinin çok farklı olduğunu ve manevi bir değerinin olduğunu söyledi.  

 

"Kudüs'ün gönlümüzde ayrı bir yeri var"

Kudüs'ün Müslümanlar açısından farklı bir yere sahip olduğunu belirten Sarı, "Kudüs biz Müslümanlar için farklı bir öneme sahip. Bizim inancımız ve itikadımıza göre Kudüs'ün gönlümüzde ayrı bir yeri var. Zira bizim için Kudüs, Yüce Rabbimizin Kur'an-ı Kerim'de zikrettiği, etrafını bereketli kıldığı mübarek bir mekân. Aynı zamanda bizim için hiçbirini diğerinden ayırt etmediğimiz birçok Peygamberin hatırasının olduğu bir yer. Kudüs'ün tarihi boyunca ne zaman ki Hazreti Ömer'in (Radiyallahu Anhu) fethi ile İslam idaresine girmiş ise, o günden bugüne ne zamanki Müslümanlar idareyi ellerinde bulundurduysa Kudüs bir selam, bir barış yurdu olmuştur. Onun için Kudüs'ün gözümüzde ve gönlümüzde yeri farklıdır." ifadelerini kullandı.

Ağrı İl Müftü Vekili Murat Sarı

"Yüce Allah Selahaddin-i Eyyubi gibi Kudüs bilincine sahip olmayı bizlere nasip etsin"

Kudüs bilincinin canlı ve diri tutulması için tavsiyelerde bulunan Sarı, "Kudüs bilincini ve şuurunu her zaman canlı tutmamız lazım. Bu vesile ile Dünya Kudüs Haftası'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Kudüs'te bugün yaşanan keyfi uygulamaların, haksız tutuklamaların inşallah son bulmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Ve Yüce Rabbimiz Selahattin-i Eyyubiler gibi Kudüs bilincini oluşturmayı bizlere, çocuklarımıza, aile efradımıza nasip eylesin. Son zamanlarda Kudüs'e seferler tertip ediyoruz. İmkânı olan kardeşlerimiz bu mübarek, bereketli beldeyi, Sevgili Peygamberimizin tavsiyesine uyarak ziyaret etmelerini tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)