İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kentte meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve faillerinin de yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, “11 açıktan hırsızlık, 9 işyerinden ve kurumdan hırsızlık, 2 otodan hırsızlık, 3 ikametten hırsızlık, 1 motosiklet hırsızlığı, 1 otodan hırsızlık, 1 güveni kötüye kullanma ile 3 yağma olmak üzere toplam 31 ayrı olayı gerçekleştiren ve çok sayıda suç kaydı bulunan 33 şüpheli şahıs yakalanmış, muhtelif çalıntı malzemeler ele geçirilmiş, yapılan yasal işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 17’si hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 10’u tutuklanmış, 6 şüpheli ise serbest kalmıştır.” denildi.

Öte yandan, narkotik suçlarla mücadele kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan çalışmalarda, bir araçta ve araç içerisinde bulunan 4 şahsın üzerinde yapılan aramada ise 79.6 gram sentetik uyuşturucu, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 35 adet fişeğin ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden birinin tutuklanarak cezaevine konulduğu, diğer şüphelilerin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. (İLKHA)