MANİSA -  Bu yıl beşincisi düzenlenen, Özel Kalem Dergisi ‘Yerel Yönetim Ödülleri’, İstanbul-Üsküdar Adile Sultan Yalısı`nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Başkanlığını Prof. Dr Cevat Geray`ın yaptığı Prof. Dr. Zekai Görgülü, Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Prof. Dr. Mete Tapan`ın yer aldığı jüri tarafından değerlendirilen törende 2012 yılının en başarılı Vali ve Belediye başkanları ödüllendirildi. Türkiye`nin her yerinden Valilerin, Belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri, çok özel projelerin değerlendirildiği 5. Özel Kalem Dergisi ‘Yerel Yönetim Ödülleri töreninde, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz’ün öncülüğünde, İl  Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinesinde kamu ve özel kurumların işbirliğiyle yürütülen `Umutlar Çiçek Açsın` projesi yılın sosyal sorumluluk ödülüne layık görüldü.

Manisa Valisi Vali Halil İbrahim Daşöz, düzenlenen ödül töreninde, Türkiye’de  yılın sosyal sorumluluk proje ödülünü aldı. Kültür Sanat ve Turizm Etkinlikleri, Kent İçi Ulaşım, Katılımcı Yönetim, Çevre Koruma, Kültür ve Sanat Varlıklarının Korunması, Şehir Planlama ve Kentsel  Tasarım, Afet Yönetimi, E Belediyecilik olmak üzere 9 kategoride toplam 34 ödül  verildi. Tören geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden gazeteci Mehmet Ali Birand  anısına gerçekleştirildi.

 Ödül töreninden sonra, Türkiye`nin başarılı vali ve belediye başkanlarından oluşan koronun devlet sanatçısı İnci Çayırlı yönetiminde konuklara şarkı söyledi. Başkan ve valiler ünlü solistleri aratmadı

(Ramazan Sındıraç-İLKHA)