İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kentte meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve faillerinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Çalışma kapsamında toplamda 24 hırsızlık olayına karıştıkları tespit edilen 20 şüphelinin düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 14’ünün tutuklandığı, diğer şüphelilerin ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı ifade edildi.

Çeşitli suçlardan aranan 8 kişi yakalandı

Öte yandan, aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise “çocuğa karşı eziyet, yağma ve dolandırıcılık” gibi çeşitli suçlardan aranan 8 aranan şüphelinin yakalandığı ve sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konulduğu aktarıldı.

Ayrıca, bir kişinin cüzdanının kapkaç yapılmak suretiyle alınması olayı ile ilgili yapılan çalışmalarda ise olayı gerçekleştirdiği tespit edilen B.K’nin düzenlenen operasyonla gözaltına alındığı ve hakkında yasal işlemin başlatıldığı kaydedildi. (İLKHA)