BATMAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına Nurettin Teymur, M. Ali Ortaç, Murat Güneş, Molla Beşir Şimşek, M. Ali Rüzgar, Vedat Yavuz ve Ahmet Yıldız, “Ekşi Sözlük” adlı bir internet sitesinde Peygamberimize yapılan çirkin hakaret hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü adına açıklamalarda bulunan M.Ali Ortaç, “10 Mayıs itibariyle “Ekşi Sözlük” isimli bir internet sitesine düşen çirkin olay ile ilgili Fahri Kâinat Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (s.a.v) ağza alınmayacak hakaretlerin yazılması ve işlenmesi bizi derinde üzmüştür. Bu daha önce yapılan hakaretlere eklenen yeni bir hakaret olmuştur” dedi.
 
Her dönemde Hz. Peygambere hakaret edenlerin çıktığına dikkat çeken Ortaç, “Emin olun onlar tarihin çöplüğüne gömülmüştür, unutulmuşlardır ve lanetle anılmışlardır. Sizleri de bu son beklemektedir. Ayrıca şu iyice bilinsin ki, Peygamber Sevdalıları olarak bizler bu melun ve çirkin hakaret ve saldırıların karşısında dimdik duracağız. 7 ay önce de Resulullah’a (s.a.v) hakaret eden Sevan Nişanyan hakkında da bir suç duyurusunda bulunmuştuk ve bu suç duyurumuzdan bir netice alamadık. Hükümet yetkililerinden de Müslüman halkın kutsal değerlerine yönelik yapılan hakaret ve saldırılara yönelik ciddi ve caydırıcı cezaların yasalarda yer almasını bekliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız ve halkımızın manevi değerlerine sonuna kadar sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.
(M.Fatih Akgül-İLKHA)