ANKARA- Ankara Sincan’da Haymana Dernekler Federasyonu tarafından Sincan Konferans Salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği programa katılanlar salona sığmadı.
 
Haymanalılar Federasyonu Sincan Şubesi tarafından düzenlenen etkinlik saat 20.00’de başlamasına karşın yarım saat içinde salon doldu. Programa gelenler yer olmadığından geri dönmek zorunda kaldı. Program Abdullah Asilsoy’un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Özlem Ajans İlahi Grubunun okuduğu mevlit ile devam etti.
Mevlidin okunmasından sonra Haymana Dernekler Federasyonu Başkanı Abdullah Baygın selamlama konuşması yapmak üzere kürsüye çıktı. Konuşmasında “Bu gün de peygamberin kutlu doğumu için davetimize icabet edip buraya gelen siz değerli halkımıza teşekkür ediyorum.” İfadelerini  kullanıp sözü konuşmacı hocalara bırakmak istediğini söyledi.
 
Daha sonra  programa Avrupadan misafir olarak katılan Siyer Araştırmacısı Ahmet Baygın kısa bir konuşma yaptı. Hz. Peygamberin kutlu doğumunu bu dar alanlara sıkıştırmaya çalışanların pişman olacaklarına değinen Baygın,Peygamberin kıyamet günü Müslümanlar için şefaatçi olması ile ilgili bir hadisi anlattı ve Hz. Peygamberin ümmetine kıyamette şefaatçi olabilmesi için ümmetinin de bu dünyada tövbe etmesi gerektiğini söyleyerek konuşmasına son verdi.
Program İkra Kız İlahi Grubunun okuduğu  ezgi ve ilahilerle devam etti.
İkra Kız İlahi Grubunun ilahilerinden sonra Marmara İnsani Haklar ve Özgürlükler Platformu Başkanı Cemal Çınar bir konuşma yaptı. Konuşmasında kutlu doğum etkinliklerini kapalı alanlara sıkıştırıp, gayri İslami etkinlikleri ise teşvik ile meydanlara indiren yönetimlere tepki gösterdi.
 İslam düşmanlarının kadınlar üzerinde çalışarak toplumu ifsad ettiklerine değinen Çınar, Allah Rasulünün gelmesi ile İslam’ın kadına verdiği haklar üzerinde durdu.  Çınar Hocanın konuşması esnasında duygulu anlar yaşandı.
 
Çınar’ın konuşmasından sonra Abdullah Asilsoy Hoca Hz.Peygamberin Ehl-i Beyti ile olan ilişkilerini ve bunun günümüze yansımaları üzerinde durdu. Avrupa’nın güzellik yarışmaları adı altında Müslüman bayanları ifsad ettiğine değindi.
Program kapanış duası ile sona erdi.
(Furkan Gümüş-İLKHA)