Kardeşi Mehmet Akif`i, Anneler Günü hediyesi almak için çarşıya gönderen Ezer, patlama sesini duyunca olay yerine koştuğunu belirtiyor. Gördüğü manzara karşısında şoka girdiğini kaydederek, “Çığlık sesleri ile kendime geldim. Kolu ve bacağı kopmuş feryat eden bir kadını gördüm. Kanlar içindeydi. Sırtıma aldığım gibi patlama yerine gelen ambulanslara yetiştirmeye çalıştım. Sonra polisleri görünce onlara teslim ettim. Kardeşimi tamamen unutmuştum.” şeklinde konuşuyor. Patlamanın olduğu cadde üzerindeki beyaz eşya dükkanında çalışan Ezer, sırtında taşıdığı kadını bırakınca tekrar olay yerine koştuğunu ifade ediyor. Ezer, yaşadığı o anları şöyle tasvir ediyor: “Birçok yaralı vardı. Herkes yardım için bağırıyordu. Betonların arasında birini daha gördüm. Büyük uğraşlar vererek onu da çıkarmayı başardım. Ancak ben de şoka girmiştim. O an tek düşündüğüm insanlara yardım etmekti. Daha sonra biraz kendime geldiğimde kardeşimin patlama yerinden uzak bir sokakta kurtulduğunu öğrendim. Çok şükür kendisine bir şey olmamıştı.”

Ölenlerden 39`unun kimliği belirlendi

Reyhanlı ilçesindeki patlamalarda hayatını kaybeden 46 kişiden 39’unun isimleri belirlendi. 3’ü Suriye uyruklu 39 kişinin isimleri şöyle: “Mehmet İri, Abdülkadir İşcan, Abdo Ersürer, Kadriye Aylar, Ahmet Okyay, Ahmet Hamdi Bozkaya, Vahit Altıntaş, Hakan Çalım, Yusuf İşgör, Kemal Akıncı, Azize Yumuşak, Hüseyin Çolak, Mustafa Ayaz, Sabiha Dereceli, Murat Yeliz, Mehmet Ali Şanlioğlu, Ahmet Uyar, Meryem Zor, Ahmet Ceyhan, Nihal Şimşek, İbrahim Çelik, Tahir Yumuşak, Fidan Zor, Fehmi Karaca, Selim Arslan, Hakan Kurtulan, M. Koray Cüneydioğlu, Nihat Özdemir, Turgay Güdük, M. Ali Karakuş, Muzaffer Beşer, Oğuzhan Tuna, Elif Kanlı, Halil Erdemci, Nadire Kuvvet ve Fatma Nur Erboz ile Suriye uyruklu Retibe Biter, Ahid Nehhal Hasan ve Atşe Sabana.” Hayatını kaybeden diğer kişilerin kimliklerinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Her sokakta taziye çadırı var

Reyhanlı’nın hemen her sokağında bir taziye çadırı kurulmuş durumda. Hastanelerde otopsileri tamamlanan ve kimlikleri belirlenen kişilerin cenazeleri ailelerine teslim ediliyor. Aileler, hayatını kaybedenleri gözyaşları içinde toprağa veriyor. Olaya tepki için bölgedeki birçok ev ve işyerine Türk bayrakları asıldı. Yakınlarını bulamayanların hastane önündeki bekleyişleri ise yürek burkuyor. Patlamada tanınmayacak durumda olan cenazeler, kimliklerinin belirlenmesi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Anneler Günü hediyesi alırken öldü

Saldırıda hayatını kaybeden 25 yaşındaki Ayşegül Kırar, Anneler Günü dolayısıyla hediye almak için evinden ayrıldığı sırada bombalı saldırıya yakalandı. Annesi Birsel Kırar’a hediye almak için züccaciye dükkanına giden Kırar, patlamada hayatını kaybetti. Saldırıda yaşamını kaybeden 30 yaşındaki Halil Erdemci de telefon tamiri işiyle uğraşıyordu. 6 ay önce Yavuz isimli bir çocuğu dünyaya gelen Erdemci’nin annesi Medine Erdemci, “Yavrusuna doymadan aramızdan ayrıldı. Benim nasıl içim yandıysa, kendileri bin kat olsun.” diye ağıt yaktı.

Arkasında 7 yetim bıraktı

40 yaşındaki Kadriye Alyar, 7 çocuk annesiydi. Kayınvalidesine hediye almak için çıktığı alışverişte, PTT binası yakınında patlayan bombanın hedefi oldu. Dokuz aylık ikizleri bulunan Kadriye Alyar`ın cenazesi de sabah saatlerinde kayınpederi tarafından hastaneden alınarak Pınar Mahallesi`ndeki evlerinin önüne götürüldü. Evde düzenlenen tören sırasında, annelerinin ölümünden habersiz ikiz bebekler Meryem ile Hatice Alyar`ı gören akrabaları gözyaşı döktü. Evde düzenlenen törenin ardından Kadriye Alyar`ın cenazesi de gözyaşları içinde toprağa verildi. Patlamada hayatını kaybeden ortaokul öğrencisi Abduldakir İşcan (14) da yakınları tarafından hastane morgundan alınarak evine getirildi. İşcan`ın bir yakını, "Abdulkadir 8`inci sınıf öğrencisi olmasına rağmen, ailesine destek olmak için hem okuyup hem de çalışıyordu. Bir fırında çıraklık yapıyordu. Çok üzgünüz." dedi.

Umreye gitmek için hazırlık yapıyordu

Hastane morgundan alınan 18 yaşındaki Murat Yelliz dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Umreye gitmek için hazırlık yaptığı belirtilen Yelliz`in, cami çıkışında işyerine gittiği belirtildi. 3 çocuk babası Hüseyin Çolak (35) da dualarla defnedildi. Çolak, PTT binası yakınındaki bir kahvede çalışarak geçimini sağlıyordu. 29 yaşındaki Yusuf İşgör de arkasında 2 çocuk ve gözü yaşlı eş bıraktı. Eşi Canan İşgör, "Çocuklarımıza ne diyeceğim? Bizi bırakıp gittin." diye ağıt yaktı. 70 yaşındaki Fehmi Kaya da asri mezarlıkta toprağa verildi. Belediye civarındaki ilk patlamanın ardından PTT binası yakınındaki kuruyemiş dükkanını kapatmak isteyen Kaya, saldırıdan kaçamadı. 35 yaşındaki Ali Karakuş da asri mezarlıkta okunan Kur`an-ı Kerim eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Patlamanın hasarı karşılanacak

Patlamada 735 işyeri, 62 araç, 8 kamu ve 120 bağımsız konutta hasar oluştu. İçişleri Bakanı Muammer Güler, tespit çalışmalarının ardından her türlü hasarın karşılanacağını kaydetti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da patlamaların ardından 155 yaralının hastanelere kaldırıldığını söyledi. Hastanelerde 48’i Türkieyli, 7’si Suriyeli olmak üzere toplam 55 kişinin tedavi altında bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, “Toplamda ağır yaralı sayısı 24. Hayati tehlikesi olan ve kritik durumda olan 2 kişi bulunuyor.” dedi.