Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen programa katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde 46 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırılarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Reyhanlı`nın seçilmesinin bir gerekçesi bulunduğunu aktaran Arınç, şunları söyledi: "Reyhanlı daha önce de Cilvegözü Kapısı`nda yine bir patlayıcı ile 14 kişi ölmüştü. Onların failleri tespit edildi. Cezaevindeler. Davaları bugünlerde başlayacak. Reyhanlı`nın seçilmesinin çok önemli bir noktası var. Reyhanlı daha çok Sünni Arapların bulunduğu bir kasabadır. Bugüne kadar huzur içinde yaşamıştır. Suriye`de yaşanan olay nedeniyle Reyhanlı`ya sığınmacı gelmiştir, hem de hali vakti yerinden olanlar gelip gelirleri ile kiraladıkları evlerde yaşayanlar vardır. Reyhanlılar, onlara kucaklarını açtılar."

Üçüncü yılına giren Suriye`deki olaylarda 100 bin kişi öldüğünü ifade eden Arınç, "1 milyon kişi mülteci durumunda. Türkiye`de 350 bin Suriyeli var. Bunlardan 200 bin kişi sığınmacı olarak, 150 bin kişi de Gaziantep, Kilis gibi illerde kiraladıkları evlerde yaşıyor" dedi.