Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açılışına katılan Vali Davut Gül, ailenin güçlendirilmesi için bu tür seminerlerin önemli olduğunu söyledi.
“24 adet müstakil 4-6 yaş protokolü imzaladık”
Ailenin güçlendirilmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber “Aile Akademisi” projesini başlattıklarını anımsatan Gül, “Bu projede 17 kurum bugün müftülüğümüzde olduğu gibi her kurum kendi alanında ailenin güçlendirilmesi için çalışma yapıyor. Evlilik öncesi ve sonrasında eşler ve çocuklar ile alakalı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaların önemli parçalarından biri de bugün başlayıp 4 hafta sürecek olan bu seminer. Nasıl çocuklarımıza eğitim veriyorsak annelere, babalara da eğitim vermeliyiz. İl müftümüze teşekkür ediyorum. Ailenin önemli bir parçası olan çocuklarımız için 24 adet 4-6 yaş Kur’an Kursu protokolü imzaladık. Sene sonuna kadar tamamlanmış olacaklar. Beş bin çocuğumuza tamamlanan kurslarda eğitim vermiş olacağız. Arsa ve yer hususunda destek veren bakanımıza, hayırseverlerimize, din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“Bizim dinimiz sevgi, saygı ve sorumluluk dinidir”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz Kur’an-ı Kerim’in ne duvarlarımıza asmak için ne de sadece mezarlıklarda okunmak için olmadığının farkındayız. Bizim dinimiz yaşat dinidir. Bizim dinimiz sevgi, saygı ve sorumluluk dinidir. Bu sebeple değerlerimizi yeniden dünyaya ihraç etmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.
“Bizi millet yapan en temel değerlerden biri ailedir.”
Gaziantep İl Müftüsü Doktor Hüseyin Hazırlar, “Bizi millet yapan en temel değerlerden biri ailedir. Aileyi korumak, güçlendirmek, aileyi her türlü zararlardan korumak gibi bir sorumluluğumuz var. Aileyi her türlü zararlı alışkanlıklardan koruma gibi bir vazifemiz var. Bu sebeple ‘Baba Okulu’ seminerlerine başladık. Hem dini referanslar açısından hem de psikolojik modern ilimler açısından güçlendirelim ki ailemizi daha sağlam temeller üzerine oturtalım. Sayın valimizin öncülüğünde başlatılan bir ‘Aile Akademisi’ modeli var ki ülkemize model bir yaklaşım. Bunu güçlendirmek ve desteklemek için ‘Baba Okulu’ seminerlerini geleceğe taşımak istedik. Bu seminerlere başlarken yaptığım okumalarda Kur’an-ı Kerim’de baba ile oğul arasında diyaloglara çokça yer verilmiş. Örneğin Hazreti İbrahim, evladının elinden tutup yürüyen bir babadır. Örneğin Hazreti Yakup, evlatlarını toplayıp onlara vasiyetini ileten bir babadır. Hazreti İbrahim ki babası için ‘babam babam’ diye çırpınan bir evlattır. Aynı zamanda Hazreti Nuh, evladı için çırpınan bir babadır. Dolayısıyla bizim bu yönümüzü güçlendirmemiz gerektiğine dair Kur’an-ı Kerim’de birçok atıflarla karşılaşırız.” şeklinde konuştu.
Seminerlerin her hafta farklı alanında uzman bir hocanın katılımıyla yapılacağını bildiren Hazırlar, seminerlerimiz 4 hafta boyunca her pazar devam edeceğini aktardı.
Açılış konuşmalarının ardından Uzman Psikolojik Danışman Mürşid Ekmel Aybek, sunumunu gerçekleştirdi.
Seminerin sonunda Hazırlar tarafından Aybek’e hediye takdim edildi.
Seminere, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, imam hatipler ve davetliler katıldı.
13 Şubatta başlayan seminerler dört hafta boyunca devam edecek. Alanında uzman eğitimcilerin katılacağı seminerler, Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Seminerler kapsamında; "İyi İnsandan İyi Babaya", "Mahremiyet Eğitiminde Baba", "Çocuğun Kişilik Gelişiminde Babanın Rolü", "Kur'an'da Baba Örnekleri" ve "Baba Olarak Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)" gibi konu başlıkları ele alınacak. (İLKHA)