Açık hava cezaevinde kurulan zindanlarda esir tutulan Filistinliler, işgalci siyonist rejimin zindanda tüm esirlere yönelik uyguladığı baskıcı yöntemi protesto amacıyla genel direniş ilan etmiş, bu Cuma namazına çıkışta arama yapılacağını kabul etmeyeceklerini belirtti.

Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, esirlerin eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

Esirler, kendilerinin aramadan geçirilmesi kararına tepki gösterdi ve aramayı kabul etmeyecekleri için Cuma namazını kılmak amacıyla havalandırma alanına çıkmayıp namazı koridorlarda kılacaklarını söylediler. İşgalci siyonist rejimin esirlerin protesto eylemelerini sarsmak amacıyla başvurmak istediği taktiklere fırsat verilmeyecek.

Heyet tarafından yapılan açıklamanın devamında işgal rejiminin direnişi kırmayı amaçlayan bazı ekiplerin zaman zaman esirlerin tutulduğu bölümlere baskınlar düzenlediğini belirtti.

Heyet'in açıklamasında işgal rejiminin esirlerin direnişlerini kırmayı amaçlayan birtakım özel birimlerinin zaman zaman koğuşlara ve bölümlere baskınlar düzenlediğine dikkat çekildi. 

İşgalci siyonist rejiminin esirlere yönelik bazı yeni uygulamalar getirmesi, esirlerin havalandırmaya çıkma sürelerini ve gündelik olarak havalandırmaya çıkmalarına izin verileceklerin sayılarını azaltma kararı alması üzerine esirler de örgüt heyetlerini dağıtarak toplu direniş başlatma, bu amaçla sorgulamalara gitmeme, duruşmalara çıkmama kararı almışlardı. (İLKHA)