40 okuldan 120 öğrencinin ter döktüğü yarışmada birinciliği Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi kazandı.

Sultanbeyli Belediyesi’nin destekleriyle İstanbul’daki İmam Hatip liseleri arasında “İstanbul’un Kültürel Tarihi” konulu bilgi yarışması, kıran kırana bir mücadeleye sahne oldu. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapılan bilgi yarışmasına 40 okuldan 120 öğrenci ter döktü. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Ali Sevinç, Sultanbeyli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Başkanı Ömer Yahşi, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Başkanı Nazif Yılmaz’ın yarısıra çok sayıda okul müdürü ve arkadaşlarına destek vermek için gelen öğrenciler de yarışmayı izledi.

İSTANBUL KÜLTÜRÜ ÜZERİNE BEYİN FIRTINASI YAPTILAR

İki ön eleme ve bir final bölümünden oluşan yarışma, İstanbul’un tarihi eserleri, semtleri, eski meslekleri, kültür ve medeniyet tarihi, resmî devlet görevlileri, yazarları, şairleri, bestekarları, sanatçıları, tasavvuf ve tekke kültürü, yeme-içme kültürü, su kültürü (su mimarisi ve içme suları), İstanbul’un faunası ve florası gibi konuları kapsadı. Ön elemelerde en yüksek puanı alan okullar finalde yarışmaya hak kazandı.

BİRİNCİ, KARTAL ANADOLU İHL

Sultanbeyli’den Gediktaş İmam Hatip Lisesi’nin katıldığı yarışmada Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi birinci, İstanbul İmam Hatip Lisesi ikinci olurken, üçüncülüğe Esenler İmam Hatip Lisesi hak kazandı. Mehteran ve İstanbul Sazendeleri’nin konser verdiği bilgi yarışması dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

KESKİN: İMAM HATİPLERİN FARKI

Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, organizasyonun ne kadar anlamlı olduğunu ifade etti. Keskin, “Yarışmada dereceye giren okulları ve öğrencileri kutluyorum. İsterdim ki, bizim İmam Hatip Lisemiz de dereceye girsin, ancak bizler, İmam Hatip Liseleri arasında ayrım yapmıyoruz. Tüm öğrencilerimize başarılarının devamını diliyorum” dedi. Keskin, bizim İmam Hatip mezunlarının gösterdikleri başarıyla ülkelerini nerelere taşıdığının görülmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DAHA GÖRKEMLİ OLACAK

İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şube Müdürü Ömer Yahşi, böyle güzel bir organizasyonda buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi. Yahşi, “Bu organizasyonlarla yıllar önce bizim İmam Hatip Okullarını kuranların ne kadar büyük bir iş yaptığına şahit olduk. Organizasyona destek veren Sultanbeyli Belediyesi ve Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e çok teşekkür ederim” dedi.

Bilgi yarışmalarını ilk düzenleyen okul olma özelliği taşıyan Esat Paşa İmam Hatip Lisesi Müdürü Selami Yalçın ise “Böyle bir yarışmayı düzenlemek zor ve ağır olsa da destek verenler sayesinde başarılı oldu. Bu yarışmamız önümüzdeki yıllarda birçok organizasyona imza atacak” dedi.

yeniakit