Ankara'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işgalci terör rejiminin başı Yitzak Hertzog'un Türkiye'ye gelecek olmasına tepki göstermek amacıyla protesto eylemi gerçekleştirdi.

 

"Siyonist katilleri ülkemizde istemiyoruz" temasıyla Ankara Güven Park'ta yapılması planlanan protesto, polisin izin vermemesiyle parkın dışında yapıldı. Sık sık sloganların atıldığı protesto gösterisi İnsan Hakları ve Hizmet Dernek Başkanı Mustafa Sinan'ın yaptığı bir konuşmayla devam etti.

"Bizler mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanındayız"

İşgalci terör rejimi başı Yitzak Hertzog'un Türkiye'ye gelecek olmasına tepki gösteren Sinan, "Filistin'de yapılan soykırımlar neticesinde oluşturulmuş olan bir terör şebekesinin sözde cumhurbaşkanının Türkiye'ye gelmesini istemediğimizi haykırmak için geldik. Bizler inanıyoruz ki Filistin, kutsal toprakların olduğu bir yer. Bu bizim inancımızda çok önemli bir yer oluşturuyor fakat orası tarih boyunca işgal edildiği gibi bu bağlamda da tekrar aynı sıkıntıları yaşıyoruz. Bu noktada şunu söylemek istiyorum ki eğer milyonlarca Filistinli dışarıda yaşıyorsa onların dışarıda yaşamalarına sebebiyet veren insanların da buralara gelmesi büyük bir zulüm olur. Biz mazlum Filistinlilerin yanındayız. Bunu buradan haykırıyoruz. Biz kardeşlerimizle beraberiz. Biz dünyanın neresinde mazlum varsa onun hakkını buradan haykırmaya devam edeceğiz. Bugün buradan tekrardan üzerine basa basa söylüyorum biz siyonist işgal çetesi liderinin buraya gelmesini istemiyoruz." dedi.

Sinan'ın konuşmasının ardından Ankara Sivil Toplum Platformu (ASTP) Başkanı Mustafa Kır bir konuşma yaptı.

"İşgalci terör rejimi başının Türkiye'ye gelmesinin iptal edilmesini istiyoruz"

Konuşmasında Kır, "Kısaca süreci hatırlayacak olursak 6 Aralık 2017 günü ABD eski Başkanı Trump, ABD elçiliğinin Tel Aviv'den Kudüs'e taşınacağı kararını almıştı. Akabinde 2018 yılında yine Trump'ın damadı körfez ülkelerini dolaşarak sözde 'Yüzyılın Barış Antlaşması'nı Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, Suudi Arabistan ve Suriye gibi ülkelerle birlikte atmış ve nitekim 28 Ocak 2020 tarihinde Beyaz Saray'da BAE ve Bahreyn büyükelçilikleri ile birlikte sözde 'Yüzyılın Antlaşması'nı tüm dünyaya deklare etmiştir." ifadelerini kullandı.

ASTP Başkanı Mustafa Kır 

Son olarak Kır, şunları aktardı:

Mescid-i Aksa'nın imhası siyonist israilin ihyası anlamını taşımaktadır. Filistin'in bütün güvenlikleri elinden alınmakta, silahsızlaştırmakta ve güvenliği, tabiri caizse kuzunun kurda teslim edildiği gibi israilin eline verilmekteydi. Filistin toprakları ve Kudüs israilleştiriliyor ve siyonistleştiriliyor. Bunun ötesinde Gazze şeridinin bir bölümünü Batı Şeria'da 400'den fazla yerleşim alanı siyonist israil tarafından işgal edildi ve ilhak kararı alındı.

Siyonist işgal rejiminin uygulayageldiği hiçbir işgal ve ilhak çabasından geri adım atmadığını ve hedefine doğru büyük adımlarla ilerlediğini dile getiren Kır, siyonist ve katil rejim başının Türkiye'ye davet edilmesini halk ve millet olarak istemediklerini söyledi.

Kır, Hertzog'un Türkiye'ye gelmesinin iptal edilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan sivil inisiyatif adına istediklerini sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamaların ardından sivil toplum kuruluşları temsilcileri sesiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)