DİYARBAKIR - `Rezil` isimli şarkısında İhlas Suresi` ile dalga geçen Duman Grubu’nun , Peygamberler ve Sahabeler şehri Diyarbakır`da yarın düzenlemek istediği konsere siyasi partiler ve STK`lardan tepkiler geldi. İLKHA’ya değerlendimelerde bulunan  siyasi  parti il başkanları ve STK temsilcileri, halkı ciddi anlamda rahatsız eden söz konusu konserin derhal iptal edilmesini aksi halde tepkilerinin yarın da devam edeceğini belirttiler.
 
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, ”İslam’a, milli ve manevi değerlerimize saldırı noktasında Diyarbakır halkımız hassastır. Bu konuda herhangi bir taviz vermiyor, bizim iktidardan beklediğimiz ise İslam’a saldırıyı özgürlük adı altında, herkesin istediği şekilde dinimize, Kuran’ımıza saldırıları engelleyecek şekilde kanunların, yasaların çıkartılmasıdır. Bizi temsil eden iktidar eğer halk gibi düşünüyorsa acilen bu tedbiri alması lazım, her ortama çıkan rezil insanlar ‘Biz özgürlüğümüzü kullanıyoruz’ diye İslami değerlere saldıramaz. Buna müsaade edilmemesi lazım, Saadet Partisi olarak bu rezilliği en şiddetli şekilde lanetliyoruz ve tepkimizi gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Dini değerler koruma altına alınsın
Dini değerlerin yasal olarak koruma altına alınması gerektiğini vurgulayan  Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İl Başkanı Vedat Turgut, “Biz Hür Dava Partisi olarak bu tür eylemlere karşı olduğumuzu her zaman deklare etmişizdir, etmeye de devam edeceğiz. İşin ilginç tarafı da çözüm sürecinden bahsedildikten sonra bu tür rezil etkinliklerin çoğalmasıdır. Bu bağlamda halkımız Müslümandır. Yine gördüğünüz üzere yüzlerce mütedeyyin Müslüman gelip burada tepkilerini dile getirdiler. Başta hükümet olmak üzere bütün yetkililerin bir an önce dini değerlerin yasal koruma altına alınmasını ve bu tür kendini bilmez insanların ve oluşumların İslam’a hakaret etmesine izin vermemelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
En büyük mukeddesatımız Kuran’ı Kerimdir
Şeyh Said ve Bediüzzaman Said-i Kurdi’nin sözlerini hatırlatan Memur Sen Konfederasyonu Diyarbakır Bem Bir Sen İl Başkanı İbrahim Gökdemir, ”Diyarbakır halkı mukaddesata İslam’a ve peygamberine verdiği değeriyle ün yapmıştır. Özellikle Şeyh Said’in dediği gibi en büyük Mukeddesatımız Kuran’ı Kerimdir, ayrıca Bediüzzaman Said-i Kurdi’nin de belirttiği gibi ‘ Binlerce başımız olsa her gün birisini Kur’an’a feda etsek azdır’ biz bunun için Kuran’ı canımızdan malımızdan üstün tutarız, ya bu konser iptal edilecek, ya da canımızla gelip buraya tepkimizi göstereceğimizi ilan ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. (M.Said Adiyaman/Osman İçli/Sedat Aslan-İLKHA)