Hasan Yıldız/Yorum-Haber

Bazı çevrelerce Cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilen Ekrem İmamoğlu’nun ABD’nin Büyük elçisi Jeffry L. Flake’yle yaptığı görüşmeden sonra acaba hala onun Cumhurbaşkanlığına uygun biri mi, bu ülkeyi yönetebilecek kapasiteye sahip biri mi diye düşünmeden edemiyorum.

Büyük elçinin “Tabii ki Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri için vazgeçilmez bir müttefik. Çok önemli bir zamanda aramızda olan bu bağ oldukça önem taşıyor. O yüzden burada olmaktan dolayı kendimi şanslı hissediyorum” sözleri karşısında afallayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yani “Geleceğin Cumhurbaşkanı adayı” büyük elçi karşısında bocaladı. Bu da yetmezmiş gibi büyük elçinin sözlerini anlamış bir tavırla “Aaa..Okey, I'm okey” sözleriyle büyük elçiyi kendisine güldürdü.

Büyük elçiyi kendisine güldüren adam” diye tarihi geçen Ekrem İmamoğlu’nu bir de Cumhurbaşkanı olarak bir düşünün? Büyük elçi değil dünya bize güler. “Aaa..Okey, I'm okey” diyerek gülünç duruma düşen mevcut makamı bile hak etmediği bile ortadayken Cumhurbaşkanı olarak onu hayal edin.

Karla mücadele edip, insanların sorunlarıyla ilgilenmek yerine balık yemeye giden bir başkandan bundan daha fazlasını beklemek yanlış olur. “İstanbul İstanbul olalı böyle bir çile görmemiş” dediğimiz bir zamanda erken konuştuğumuz ortaya çıktı. Büyük elçiyi kendisine güldürmekle İstanbul yıkılmıştı.

İstanbul’un pay-i taht olduğu dönemlerde, büyük elçilerin gelip el pençe divan durdukları bir zamandan sonra İstanbul’a gelip de Belediye Başkanına gülen bir büyük elçinin İstanbul’un heybetini yerle bir ettiğini ecdad iyi ki görmemiş.