BATMAN - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir’in üyeliğine seçildiği ve kamuoyunda Çözüm Komisyonu olarak bilinen ‘Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’ meclis genel kurulunda yapılan oylamayla resmen kuruldu.

 

Ak Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı’nın başkanlığa seçildiği Çözüm Komisyonu çalışmalarına başladı. MHP ve CHP’nin üye vermediği komisyon ilk toplantısını PKK’nin sınır dışına çekilmeye başladığı gün olan 8 Mayıs’ta yaptı.

 

İlk toplantısını gerçekleştiren komisyonla ilgili açıklamada bulunan Özdemir, komisyonun önemli bir görev ifa edeceğini ve tarihi bir dönem yaşadığımız bu günlerde tarihi bir misyon yerine getireceğine dikkat çekerek, toplantıda süreci anlatmak adına bir internet sitesi kurma çalışmalarına başlayacağını söyledi.

 

Yurt içinde ve yurt dışında da incelemelerde bulunacak olan komisyonun gerçekleştireceği çalışmaların sürekli olarak kamuoyuyla paylaşılacağını anlatan Milletvekili Özdemir, barışa katkı sunacak her türlü desteğin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

 

CHP ve MHP’nin komisyona üye vermemesini eleştiren Özdemir, 30 yıldan fazladır devam eden acıların sona erdirilmesi için atılan bu adımlara bu şekilde tavırlarla muhalefet etmenin takdirini kamuoyunun gerektiği gibi yapacağını kaydetti.

 

Bu arada komisyonun Başkanvekilliğine Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, komisyon sözcülüğüne Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ve katip üyeliğe de Ak Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan seçildi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)