Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, ilçe emniyet müdürlüğü bünyesinde kurulan özel bir ekip, gece saat 01.15 sıralarında Fatih Mahallesindeki bir işyerinde kumar oynandığı ihbarı üzerine operasyon düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, "Yapılan incelemelerde işyerinde 7 kişinin oyun kartları ile kumar oynadığı, masada para yerine geçen pullar bulunduğu ve alkol sunumu yapıldığı tespit edilmiştir. Kumar oynayan şahıslar hakkında 5326 Sayılı Kanun'un 34. Maddesi gereğince idari işlem yapıldığı sırada işyeri sahibi A.A. isimli şahıs, görevlilerimize sandalye fırlatarak mukavemette bulunmuştur. Şahsın diğer şahısları da galeyana getirmesiyle görevlilerimize mukavemet artarak devam etmiştir. Takviye ekip sevk edilen olay yerinde işyeri sahibi A.A ve B.K., Y.K., F.Y. isimli şüpheli şahıslar yakalanmış, diğer şahıslar ise olay yerinden kaçmışlardır. Görevli 4 personelimiz hastaneye sevk edilerek tedavileri yapılmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında yakalanan şüpheli şahısların adli makamlara sevk edildiği, kaçan şahısların yakalanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan bahse konu iş yerine 10 ve 14 Ocak 2022 tarihlerinde iki kez "Kumar Oynamaya Yer Temin Etmek" suçundan işlem yapıldığı tespit edildiği kaydedildi. (İLKHA)