DİYARBAKIR – Kur’anı Kerim’deki İhlas süresinin ayetlerine hakaret eden Duman adlı müzik grubunun Diyarbakır’da düzenlemek istediği konserin iptal edilmesi amacıyla 50 STK öncülüğünde bir araya gelecek olan vatandaşların konserin düzenleneceği Seyrantepe’de bulunan Habitat Eğlence Merkezine yürüyeceği bildirildi. Eğlence merkezi önünde kitlesel basın açıklaması yapılacağı ve söz konusu konsere sponsor  olan kişi ve firmaların burada  teşhir edileceği ifade edildi.
 
Konu ile ilgili olarak 50 STK tarafından ortak yapılan basın açıklamasında “Sahabeler ve Peygamberler diyarı olan ilimizde, Duman Grubunun “Rezil” adlı konserini 11 Mayıs günü TOKİ 3.Etap’ta  bulunan Habitat adlı eğlence mekânında düzenlemesi planlanmaktadır. Bizler de duyarlı 50 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri olarak yapılacak konserin iptali için kitlesel basın açıklaması gerçekleştireceğiz” ifadeleri kullanıldı.
 
Açıklamada “ Müslümanları tahkir eden grubu protesto etmek için 10 Mayıs Cuma günü saat 13.30’da TOKİ 3 Etap’ta bulunan TOKİ Camisinde Cuma namazı sonrasında Habitat Eğlence Merkezine kadar yürüyecek ve burada kitlesel bir basın açıklaması düzenleyeceğiz.”
 
Kitlesel protestoya davet
Açıklamada son olarak, “ Kur’an-ı Kerime bağlılığı ve sadakati ile bilinen Müslüman Diyarbakır halkımızı, Kur’anı Kerime sadakatini ve bağlılığını gösterme adına ellerinde Kur’an-ı Kerimleri ile birlikte kitlesel basın açıklamasına davet ediyoruz.” İfadelerine  yer verildi. (M.Sait Adiyaman - İLKHA)