DİYARBAKIR- Rezil" isimli şarkısında İhlas Suresi ile dalga geçen ve büyük bir rezilliğe imza atan Duman Grubu`nun 11 Mayıs`ta Sahabeler ve Peygamberler şehri Diyarbakır`da düzenleyeceği açık hava konserine sponsor olan kuruluşların sponsorluklarını çekmeleri için STK’lar tarafından görüşme gerçekleştirildi.
 
50 STK temsilcisi adına oluşan heyet Duman Grubu’nun düzenleyeceği konsere destek veren sponsorları ziyaret etti. Ziyarette STK’lar, kültürel etkinliklere karşı olmadıklarını, ama inanca ve Allah’ın ayetlerine karşı olan etkinliklerinde kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, sponsorların desteklerini çekmeleri gerektiğinin altını çizdiler.
 
Sponsor firmaları ziyaret eden STK yetkililere, bazı firma çalışanları, asıl yetkililerinin burada olmadıklarını, yetkililer gelince taleplerini ileteceklerini söylediler.
 
Sponsorlardan bazıları ise, “Biz bu organizasyona kesinlikle maddi destek vermiş değiliz. Aramızda bir arkadaşımız bunu istemiş ve reklamımız olması açısından onaylamıştır. Duman Gurubunun inanca karşı yaptıklarını bilmiyorduk. Olayı basından öğrendik, yetkililer gelince gerekli görüşmeleri sizlerle paylaşacağız” dedi.
 
Faruk AVM yetkilisi Faruk Öngül ise, Biz normal bir kültür etkinliği olarak görüyorduk. Duman Grubu’nun daha önce Allah’ın ayetleri ile dalga geçtiğini bilmiyorduk. Basından bunu öğrendik. STK’ların önünde bütün kamuoyuna ilan ediyoruz ki, biz sponsorluğumuzu geri çekiyoruz. Ayrıca ulaşabildiğimiz tüm afişleri sökeceğiz” şeklinde konuştu.
 
STK heyeti, eğer kalan sponsorlar desteklerini geri çekmezlerse yapacakları kitlesel basın açıklaması ile sponsorları açıklayacaklarını dile getirdiler.
(M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)