İstanbul polisi, uyuşturucu ticareti yapan şebekeye 2 hafta içerisinde 3 ayrı operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan 75 şüpheliden 64’ü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şebekenin cami avlusunda bile uyuşturucu sattığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine gelen ihbarlar doğrultusunda uyuşturucu satışı yapan şebekeyi takibe aldı. Yaklaşık 8 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından düğmeye basan polis, operasyon yaptı. Fatih, Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ve Kadıköy’de 2 haftada 3 ayrı operasyon yapıldı. Önceden belirlenen adreslere zel Harekat polislerinin de desteği ile baskın yapan narkotik ekipleri, 75 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şahısların ev ve işyerleri ile otomobillerinde yapılan aramalarda, 29 kilogram 845 gram esrar, 5 kök saksı içerisinde Hint keneviri, 484 gram bonzai, 198 adet ecstasy hap, 25,7 gram kokain, 5 gram eroin, 1 adet ruhsatız tabanca, 3 adet hassas terazi ile çok sayıda uyuşturucu paketlemeye yarayan kilitli poşet ele geçirildi. Şüphelilerin polisi karşısında görünce uyuşturucu maddeleri camdan dışarı attığı ve eğitimli polis köpeği tarafından bu uyuşturucuların bulunduğu ifade edildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, şebeke üyelerinin uyuşturucuyu lüks otomobiller kullanarak sokaklarda ve eğlence merkezlerinde piyasaya sürdüğü öğrenildi. Zehir tacirlerinin dikkat çekmemek için uyuşturucu maddeyi cami avlusunda bile sattığı ortaya çıktı.

OPERASYON KAMERADA

Operasyon anı polis kamerası tarafından da kaydedildi. Görüntülerde, narkotik ekiplerinin özel harekat polisleri eşliğinde önceden belirlenen adreslere girmesi yer alıyor. Polisin eğitimli köpek yardımıyla içerde arama yapması ve ele geçirilen malzemelerde polis kamerasına yansıyan görüntüler arasında.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 75 zanlı adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şahıslardan 64’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.