Bengü Beachley ABD'de öğretmenlik yapıyordu. Türkiye asıllı olan Bengü Beachley boşanma teklifini kabul etmeyen kocası John Beachley tarafından öldürüldü. Katil John Beachley daha sonra Türkiyeli öğretmenin annesi Semra Metin'i yaraladı.
 
ABD'de pazar gecesi Bealeton'da "Bir cinayet ve intihar" yaşandı, iki kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı. John Beachley adlı kooa eşinin boşanma teklifini kabul etmeyerek silahıyla 30 yaşındaki Bengü Beachley'i öldürdü. Bengü Beachley'nin annesi Semra Metin'i yaraladı. ABD basınında John Beachley'nin olayların ardından intihar edildiği bilgisi verildi. Hastaneye kaldırılan anne Semra Metin'in tedavisi sürüyor. Yetkiler, soruşturmanın devam ettiğini daha fazla bilginin paylaşılacağını söyledi.

Ağabey Fatih Gerek ise, "Acımız çok büyük dayanamıyoruz, güçlü olmaya çalışacağız. Bir an önce hakkını korumak istiyoruz. Kardeşim çok mücadeleci bir kızdı, kimsenin ölmesine dayanamazdı. Orayı daha özgür ve düzgün bir ülke sandık, orada başına bir şey gelmez diyorduk ama maalesef olan oldu çok büyük ihmal var. Bir an önce adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.