MERSİN - Tarsus İlçe Müftülüğü,  müftülük personeline ve vatandaşlara yönelik düzenlediği Kuran ve Sünneti Anlama konferansına Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz katıldı.

İlçe Müftülüğü konferans salonunda düzenlenen konferansa ilçede görev yapan müftülük personeli ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İmam-Hatip Mahmut Turan’ın Kuran tilaveti ile başlayan programının açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, programa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. İsmail Karagöz teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Doç. Dr. Karagöz, “Kur`an ve sünneti birlikte düşünmek, birlikte anlamak ve birlikte uygulamak zorundayız. Allah’ın son kitap olarak bizlere indirdiği Kuran`ı Kerim yalnız Müslümanların hayat kitabı şeklinde daraltılması uygun değildir. Kuran`ı Kerim`in bütün insanlığa hitap eden ayetleri beşerin tamamına gönderildiğinin kanıtıdır. Kuran`ı Kerim 140 ayrı milletin diline tercüme edilmiş, kıyamete kadar insanlığın rehberi olan bir kitaptır” dedi.

Son zamanlarda Kuran ve sünnetin ayrı bir şey gibi aktarılmaya çalışıldığına dikkat çeken Doç Dr. İsmail Karagöz konuşmasını şöyle sürdürdü: "Diyanet İşleri Başkanlığımıza bu konularda çok soru geliyor. ‘Kur`an`ı Kerim yeter, sünnete ne gerek var’ gibi çok yaralayıcı, İslam inancını çok yıpratıcı, İslam’ın tarihi gerçeğine de ters düşen yaklaşılma var. Sünneti ortadan kalkmış hiçbir din yaşamamıştır. Onun için Kuran ve sünneti birlikte anlamak birlikte düşünmek zorundayız” dedi

Konferans sonunda İlçe Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Doç. Dr. İsmail Karagöz’e plaket ve çiçek takdim etti. (A. Hakim Kurt - İLKHA)