BATMAN - Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Organize Sanayi Bölgesi `Teknoloji Geliştirme Bölgesi` adı altında bir birim kuruyor. Bu birim sayesinde üniversite ve araştırma merkezlerinin öncülüğünde sanayi ve teknolojiye dayalı firmalara hem Ar-Ge çalışmaları hem de satış pazarlama çalışmalarını geliştirmek üzere teşvik ve destek verilecek.
 
Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Durmuş ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Deniz Atiç, Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu`nu ziyaret ederek Teknopark Projesi hakkında bilgi verdiler.
 
Görüşmede, Batman Üniversitesi bünyesinde kurulması düşünülen Teknoloji Geliştirme Bölgesi ve başlangıç aşamasında yapılması gereken çalışma ve yazışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.
 
Yönetim fonksiyonuna sahip, teşvik ve mülkiyete dayalı bir teşebbüs olan Teknopark sayesinde; bünyesinde bilgiye ve ileri teknolojilere dayalı sanayi firmaların kurulup gelişmesi teşvik edilerek, teknoloji transferi ve iş idaresi konularında destek sağlanacak.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)