MUŞ – Muş Alparslan Üniversitesi "Türkiye Buluşmaları" programları kapsamında Muş’ta bir etkinlik düzenlendi.

 

Muş Alparslan Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde saat 20.00’de başlayan programa İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç ve çeşitli kurumlardan misafirler katıldı.

 

Hepimiz bir dinin mensuplarıyız hepimizin bununla gurur duyması gerekir

Program Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç’ın açılış konuşması ile başladı. Türkiye Buluşmaları adı altında düzenlemiş oldukları bu toplantının bütün sorunlara karşı İslami bir duruş amaçlı olduğuna vurgu yapan İnanç; ‘’ Bu coğrafyanın huzur bulabilmesi için barıştan başka hiçbir seçeneğimiz yoktur. Barışa susamış bir toplum olarak, yüreği ciğeri yanmış bir toplum, kendi coğrafyasında yüreğine ateş düşmüş bir toplum olarak, hiç birimizin barıştan başka bir seçeneği yoktur. Bu nedenle bir taraftan mazlumun, mağdurun ezilmişin yanında yer alan, bir taraftan İslam’ın temel değerlerini topluma taşıyan, toplum ile evrensel değerleri bir arada buluşturan dünyadaki sorunların son bulacağına biz inanıyoruz. Biz hepimiz bir dinin mensuplarıyız hepimizin bununla gurur duyması gerekir’’ dedi

 

Daha sonra kürsüye programa konuşmacı olarak katılan İHH Başkanı Bülent yıldırım çıktı. Bölgede yaşanan savaşların hemen hepsine şahitlik yaptığını belirterek konuşmasına başlayan Yıldırım; ‘’Ben bir işin masal olduğunu, boğazına bıçak dayanmış bir çocuğu (dini ne olursa olsun) kurtaran var mı yok mu, mazlumları kurtaran bir güç veya iyi bir niyet var mı? Ben buna bakarım. Eğer böyle bir güç veya iyi niyet yoksa güç sahiplerinin anlattıkları her şey masaldır’’ dedi.

Müslümanlardan başka kimseyle savaş yapılmıyor

Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere bütün dünyada Müslümanların katledildiğini belirten Yıldırım ‘’Şöyle bir yeryüzüne bakın Müslümanlardan başka kimse öldürülüyor mu? Müslümanlardan başka kimseyle savaşılıyor mu? Bütün dünyada malı talan edilen Müslüman, kanı dökülen Müslüman, kendisi ile savaşılan Müslüman, birbirini öldüre-savaşan Müslüman. Ben 20 küsür yıldır savaş bölgesindeyim. Müslüman topraklarına saldıran hiç biri ne Müslüman’ı ayırıyor , ne ateisti ayırıyor, ne kapalısını ayırıyor, ne açığını, ne sakallısını , ne de sakalsızını ayırıyor. İslam toprakları üzerinde yaşayan her insanı öldürüyor. Çünkü O İslam topraklarının bir şekilde zayıflamasını, dirilmemesini, kendisine baş kaldırmamasını ve yer altı kaynaklarının kendisine akıtılmasını istiyor’’ dedi.

Mescidi Asanın dünyadaki konumuna da değinen yıldırım; Mescidi Aksanın çok önemsenmesinin sebebini şu sözlerle açıkladı:

Mescidi Aksa kimin elindeyse dünyaya o hakim olmuştur

‘’ Mescidi Aksa siyasi anlamda dünyanın merkezi konumundadır. Bütün dinlerin buluştuğu yerdir. Tarih’te bunu ispatlamıştır ki Mescidi Aksa kimin elindeyse dünyaya o hakim olmuştur. Ve Mescidi Aksa bugün siyonizmin esareti altında olduğu için dünyanın her yerinde kan var, fakirlik var, gözyaşı var’’ dedi.

Program; katılımcıların İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a çeşitli konularda sordukları sorularla sona erdi.(M. Şirin Çağlayan –İnan Sur- İLKHA)