İSTANBUL- Terör rejimi İsrail’in Mescid-i Aksa üzerinde yaptığı tahribatlara tepki gösteren Kudüs Dayanışma Derneği, terör rejiminin yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Fatih Postanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına yeni Akit yazarı Ahmet Varol ve Kudüs Dayanışma Derneği Başkanvekili Adem Çevik katıldı.

 Yaptığı basın açıklamasında Müslümanların Kudüs’e sahip çıkması gerektiğine dikkat çeken Çevik, “Siyonist rejimin haksız ve hukuk dışı uygulamalardan sorumlu bakanlıkları ve uygulamalarda sorumluluğu bulunan kişiler ve bunların bağlı oldukları kuruluşların yöneticileri ve hükümete bağlı kolluk kuvvetleri ile diğer yetkililerine Mescidi Aksa’ya zarar verdikleri TCK 153. Madde ve insanlığa karşı işlenen suçlardan TCK 77. Maddeden suç duyurusunda bulunduk.

 Ayrıca konu ile ilgili olarak bölgeye bir TBMM heyeti gönderilmesini, bu konuda mecliste özel bir oturum yapılmasını ve Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını, konun acil olması nedeniyle İslam İşbirliği Teşkilatında değerlendirilmesini talep ediyoruz.” dedi.

 Basın açıklamasından sonra TBMM, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına konu ile ilgili birer mektup gönderildi.  (M.Erkan Yavuz-İLKHA)