BATMAN-Özgür Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Özgür Eğitim-Sen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer yazılı açıklama yaparak, ek ders ücretlerinin ödenmesini istedi.

 

Öğretmenler maaş karşılığında girdikleri derslerin dışında  ek ders ücreti aldıklarını hatırlatan Sevinçer, “Bu ek ders ücretlerinin ödenmesi kimi zaman  öğretmenleri mağdur etmiştir.Ek ders ücretlenin yatırılma tarihleri Milli Eğitim Müdürlüğü ile öğretmen ücretlerinin yatırılacağı banka arasında yapılan sözleşmede belirtilir. Mevcut sözleşmede bu tarih; en geç ayın 6’sı olarak ifade edilmektedir. Bu tarihler sözleşmede belirtilmese bile ek ders ücretleri taamülen genellikle her ayın 1 ile 5’ i arasında yatırılır. Ancak Mayıs ek ders ücretleri ayın 8’in de yatırılmıştır” şeklinde tepki gösterdi.

 

Batman’ın ilçelerinde ücretlerin ayın 3 ya da 4’ünde yatırılırken merkezdeki ek ders ücretlerinin 8’in de yatırılmasına dikkat çeken Sevinçer, “Geçmiş yıllarda olduğu gibi şimdi de bunun sebebi sorulduğunda her defasında Milli Eğitim topu bankaya atarken banka da Milli Eğitime atmaktadır. Mağduriyeti yaşayanlar ise öğretmenler olmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bankanın gerekli hassasiyeti göstermemesinden kaynaklı olarak yıl içerinde bu durum defalarca tekrar edildiğine işaret eden Sevinçer, “Her ayın 1 ile 30’ u arsında ek derse giren bir öğretmenin emeğinin maddi karşılığını hemen talep etmesi onu en doğal hakkıdır. Bu talebine karşılık ise ilgililerin duyarsızlığını kabul etmemiz mümkün değildir. ‘İnsanların alın teri kurumadan haklarının ödeyiniz’ hadisi şerifi emek karşısındaki hassasiyeti açıkça ortaya koymaktadır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili bankanın bundan sonra gerekli hassasiyeti göstermelerini beklediğimizi ifade ediyoruz” dedi. (Cevher Ekinci-İLKHA)