İran’dan Türkiye’ye gelen doğal gazın 10 gün süreyle kesintiye uğramasının ardından sanayi tesislerinde doğal gazdan sonra şimdi de elektrikte kesintilere gidilmeye başlandı.

Serbest bölgeyle birlikte 4 organize sanayi bölgesi bulunan Kayseri’de sanayiciler uygulanacak elektrik kesintileri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor.

TEİAŞ’tan OSB müdürlüklerine gönderilen yazıda, 3 gün süreyle elektrik kesintisi uygulanacağı duyuruldu.  

Kayseri OSB’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“ÖNEMLİ DUYURU! TEİAŞ Orta Anadolu yük tevziden gelen bildirime göre sanayimize pazartesi, çarşamba ve perşembe günleri 00:00-23:59 saatleri arasında elektrik kısıntısı/kesintisi uygulanacağından bahsedilen günlerde üretim hatlarının durdurulması, sadece emniyet-güvenlik tedbirleri amaçlı kullanılabileceği belirtilmiştir. Uymayan OSB'lerin, Sanayilerin (belirlenen max. demantı geçtiği tespiti halinde) tamamıyla elektrik verilemeyeceği-kesileceği tarafımıza özellikle uyarıda bulunulmuştur. Bu konuya siz değerli üyelerimizin riayet edeceğini bekler, saygılar sunarız.”

Serbest bölgeyle birlikte 4 organize sanayi bölgesi bulunan Kayseri’de Mimarsinan OSB, İncesu OSB ve Kayseri Serbest Bölge’de ise Çarşamba-Perşembe-Cuma günleri 00.00 ile 23.59 saatleri arası 3 tam gün/72 saat elektrik kesintisi uygulanacağı belirtildi. (İLKHA)