Ispanak kış aylarının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alıyor. Tüm yeşil yapraklı sebzelerde olduğu gibi ıspanağın da özellikle hastalıklardan korunmada sağlığımıza önemli katkıları bulunuyor. Ancak ıspanağın bu faydalarından yararlanmak için bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Ispanağın, hazırlandıktan hemen sonra bekletilmeden yenilmesi büyük önem taşıyor. Aksi takdirde buzdolabında bile olsa bekletilmesi halinde ıspanağın besin değeri düşüyor ve kısa süre içerisinde çürüme sürecine giriyor. Bu sebeple eğer ıspanak yemeği ya da ıspanak kullanacağınız bir yemek yapacaksanız,  günlük olarak hemen tüketebileceğiniz miktarda alıp, hızla pişirerek aynı gün yemeniz gerekiyor.

Ispanak,alternatif tıp ve modern tıpta tedavi yöntemi olarak kullanılır. Bunun sebebi ise içinde bulundurduğu mineral bakımından çok zengin olmasıdır. Uzmanlar tarafından doğal eczane olarak kabul ediliyor. A, B1, B2, C, D ve K vitaminleri ile kalsiyum, demir, potasyum, fosfor ve demir mineralleri içeriyor.

ISPANAĞIN FAYDALARI NELERDİR?