İşgalci Siyonist rejim, bugün sabah saatlerinde Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde ikamet eden Mahmud Salihiye'nin evine baskın düzenledi.

Filistin medyasında yer alan haberlere göre baskında aile fertlerinden 6, onlara destek vermek amacıyla gelenlerden de 20 olmak üzere 26 kişiyi alıkoydu.

İşgalciler daha sonra Salihiye'nin evini buldozerlerle tamamen yerle bir etti.

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde, 1956'da Ürdün hükümetiyle BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) arasında yapılan anlaşmaya göre 28 Filistinli aile yerleşmişti. 

Ancak yahudi yerleşimini finanse eden örgütler, buradaki arazinin 1948'den önce yahudilere ait olduğunu ileri sürerek Filistinli aileleri buradan çıkmaya zorluyor. Filistinliler bu iddianın geçersizliğini ve doğru olmadığını ispat ettiği halde işgal rejimi bu mahalledeki aileleri göçe zorlamak ve mülklerine el koymak için terör ve baskı politikasını sürdürüyor. 

Salihiye ailesine de geçtiğimiz ay evlerini ve altı dönümlük fidanlıklarını boşaltmaları için talimat vermişler ve tahliye işlemi için aileye 25 Ocak 2022 tarihine kadar süre tanımışlardı. 17 Ocak Pazartesi sabahı da askerlerle evi kuşatmaya alarak ailenin çıkmasını istediler. 

Yıkılan evde 17 kişinin ikamet ettiği belirtiliyor. Ailenin evin çevresinde de 6 dönümlük fidanlıkları bulunuyor. (İLKHA)