DİYARBAKIR - Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır`ın Ergani ilçesine bağlı Yukarı Kuyular (Yukarı Termıl) Köyü`nde dün akşam saatlerinde Kemal Uluğbey, Mehmet Uluğbey, Metin Işık, Davut Işık ve Serdar Işık, alacak-verecek meselesi yüzünden telefonda tartıştılar. Tartışmadan sonra Uluğbeyler, Işıkların evini bastı. Davut Işık`ın pencereden kaleşnikofla evi basanları taradığı iddia edildi.

Kurşunlara hedef olan Kemal Uluğbey(42) ve Mehmet Uluğbey (19) kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Yaralan Hakan Uluğbey`in (17) durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayın hemen ardından Işık ailesi gece yarısı köyü terk ederken, Uluğbey ailesine mensup bazı gençler de Işık ailelerine ait 8 ev, ahır, eşya ve bir traktörü ateşe verdi.
Diyarbakır`dan gelen itfaiye ekiplerinin de desteğiyle yangın yaklaşık 10 saatte söndürüldü.

Olayın ardından Ergani İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Hilmi Atalay, İlçe Emniyet Müdürü ve bazı kurum müdürleri köye giderek halkı sakinleştirdi.

Köyde jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri alınırken, Kaymakam ve İl Jandarma Komutanı köyün ileri gelenleriyle bir araya gelerek, sağduyu çağrısı yaptı.

Olayla ilgili soruşturman devam ediyor. (Zeki Kaya-İLKHA)