BATMAN - MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve başkan yardımcıları Bahçeşehir Koleji Konferans Salonunda Batman`daki işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantıya MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri, şube ve sektör kurulu başkanları ve işadamları katıldı.


Toplantıda konuşan Nail Olpak, "Son 10 yılda hayata geçirilen önemli reformların arasında özel bir yeri olan çözüm sürecini, medeniyetimizin bize yüklediği tarihi bir sorumluluk olarak görüyoruz. Çünkü çözüm süreci, Türkiye`nin aydınlık yarınlarının şekillenmesinde çok önemli bir hamledir. Çözüm süreci, gelecek ve refah için prangaların sökülüp atılması demektir" dedi.


Olpak, Çözüm Sürecinin, acımasız terör sorunu kadar, bu çerçevede birikmiş sorunların bir çözüme kavuşması, bölge halkının refah ve mutluluğu kadar Türkiye`nin kalkınması ve tüm halkın mutluluğu, özgürlükler ve demokrasi açısından da çok büyük bir engelin ortadan kalkması anlamına geldiğini söyledi.


"Hepimiz barış istiyoruz huzur istiyoruz"
Olpak, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: "Ülke olarak telafisi ve acısının tarifi hiçbir şekilde mümkün olmayan evlatlarımızı ve yarınlara dair umutlarımızı yok eden ve kaynaklarımızı, enerjimizi tüketen terör sorununun çözülmesi, ülkemizin daha yaşanabilir, refaha erişmiş ve uluslararası saygınlığı artmış bir ülke konumuna yükselmesini sağlayacaktır. Çözüme yönelik katkımızı sürdürmeye kararlıyız. İşadamları derneği olarak, refahın, gelişmenin ve huzurun, yalnızca pozitif istikrarı yakalayabilmiş ortamlarda yeşerip büyüyeceğine inanıyoruz derken ne kadar samimi isem, bugün de o kadar samimiyim. Hepimiz barış istiyoruz, huzur istiyoruz"


"Barış süreci ülke geleceğinin önünü açacak"
MÜSİAD olarak ilk defa bunları söylemediklerini hatırlatan Olpak, "2007`deki `Güneydoğu Raporu`muzda, 2011`deki `Anayasa Önerisi`nde, bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda, huzur ve istikrar adına atılacak adımların önceliğini vurguladık. Bugün, ekonomik ve sosyal anlamda ağır bedeller ödediğimiz terör ve bununla ilişkili sorunları çözmeye yönelik güçlü bir iradenin olduğunu görüyoruz. Bu süreci, basit bir müzakere süreci olarak görmüyor, ülkemizin geleceğinin önünü açmak olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.


Bir masanın değil, çözümün etrafında toplanmak için geldiklerini vurgulayan Olpak, "Ekonomiden çok daha öncelikli olarak, insanlık adına buradayız. Bize soruyorlar. `Ne kadar yatırım yapılacak bölgeye?` diye. `İnanamayacağınız kadar çok` diyorum ben de. Çünkü bunun sonu yok. Hesaplanması da gerçekten imkânsız. Bunu şöyle sormak lazım belki de; `İnsanlar burada barış içinde yaşarlarsa, dostluk ve kardeşlik içinde yaşarlarsa ne kazanırız?` Bakın, ne kadar kazanırız değil, ne kazanırız? Türkiye`nin, sorunlarını çözmüş bir ülke olma yolunda çok büyük bir adım attığına inancımızın, bugün burada katlanarak arttığını görmekten mutluluk duydum" şeklinde konuştu.


Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir, "Bunun adına ne derseniz deyin, ister barış süreci ister İmralı süreci ve ister açılım süreci deyin. Artık kardeşin kardeşi bağrına basma ve onu benimseme ve sahiplenme zamanıdır. Tarihimize ve işin insani tarafına baktığımızda da olması gereken budur. Biz artık anne ve babaların ağlamasını istemiyoruz ve dayanamıyoruz. Bu işin biran önce bitirilmesini ülkemize ve bölgemize huzurun gelmesini ve akabinde ciddi yatırımlar gelerek halkımızın yaşam standartlarını yükseltilmesi için çalışmalar yapmalıyız" dedi.


Konuşmaların ardından Olpak, girişimcilere sertifika verdi ve yeni üyelere rozet taktı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)