İZMİR - MÜSİAD İzmir Şubesi tarafından düzenlenen seminerde "İş Sağlığı ve Güvenliği ile Teşvikler" ele alındı. Balçova Termal Oteli Konferans Salonunda düzenlenen seminer Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kadri Kabak tarafından verildi.
 
Toplantının açılış konuşmasında MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Çabuk, İş Sağlığı ve Güvenliği gibi konulardaki bilgilendirme toplantılarının işletmeler açısından çok önemli olduğunu söyledi. Çabuk, "6331 sayılı "İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu`nun" çalışma hayatına neler getirdiği ile ilgili seminerde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Kadri Kabak ile üyelerimizi bir araya getirmekten dolayı mutluyuz." dedi.
 
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile ilgili bilgi veren Kabak, Kanun gereği tüm işverenler ve kamu kurumlarının risk analizi, iş sağlığı ve güvenliği eğitimi , ilk yardım eğitimi, tatbikatlı yangın eğitimi, acil durum eylem planı, sağlık güvenlik emniyet planı, iş sağlığı ve güvenliği talimatları, iç ortam ile kişisel maruziyet ölçümlerini yaptırmaları gerektiğini ifade etti.
 
İşverenin yeni yasa kapsamındaki yükümlülükleri hakkında bilgi veren Kabak, "Çalışanın iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla yükümlü olan işveren mesleki risklerin önlenmesi, bu konularda eğitim verilmesi ve alınan tedbirlere uyulup uyulmamasını kontrol etmekle sorumludur. Bunun yanında işveren çalışma kapsamında risk değerlendirmesi de yapmak zorundadır. Yine buna ek olarak çalışan kişiye görev verilirken göreve uygun olup olunmadığına özen gösterilmeli, çalışanların hayati tehlike altına girmemesi sağlanmalıdır." dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)