Bu yılki etkinliklere katılımın geçen sene yapılan etkinliklere göre çok daha fazla olduğu müşahede edilmektedir. Zira artık meydanlar bile Peygamber sevdalılarına dar gelmektedir. Kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce Peygamber sevdalısı, uzak yakın demeden Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği etkinliklere iştirak etmektedirler.

Kutlu Doğum etkinliklerine katılan Peygamber sevdalıları, çektikleri tekbir ve salâvatlarla Allah Teâlâ’ya karşı teslimiyetlerini ve emirlerine karşı itaatlerini ispatlamaktadırlar. Ayrıca hep birlikte, kâinatın efendisi Hazreti Muhammed (sav)’e karşı besledikleri aşk ve muhabbetlerini, bağlılık ve sadakatlerini bir kez daha yenilemektedirler.

Peygamber Sevdalıları Platformu’na bağlı derneklerin üye ve gönüllülerinin üstün çaba ve gayretleriyle düzenlenen devasa kutlu doğum etkinlikleri, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda medyada çok fazla yer bulamamaktadır. Medya, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği etkinlikleri ya görmezden gelmekte ya da katılımcıların sayısını çok az göstermeye çalışmaktadır.

Bilindiği üzere 21 Nisan Pazar günü sahabeler şehri Diyarbakır’da, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından tarihi bir etkinlik tertip edilmişti. Etkinliğe bir buçuk milyon’a yakın Peygamber sevdalısı katılmıştı. Etkinlikte özellikle Kürt yapılara ve İslamî camialara yönelik tarihi mesajlar verilmişti. Ancak bu kadar geniş katılımlı devasa bir etkinlik olmasına rağmen medyada çok fazla yer bulamamıştı. Yani birçok medya gurubu bu tarihi etkinliği görmezden gelmişti.

Aynı şekilde 28 Nisan Pazar günü Batman’da da tarihi bir etkinlik düzenlenmişti. Batman’da ki etkinliğe de yüzbinlerce Peygamber sevdalısı katılmıştı. Kavurucu sıcaklara rağmen kadın-erkek, genç-yaşlı yüzbinlerce Batmanlı Peygamber âşığı, etkinlik bitimine kadar alanda kalmış ve bir kez daha nebiler serveri Hazreti Peygamber (sav)’e olan sadakatlerini ispatlamışlardı. Bu etkinliği farklı kılan bir nokta da, farklı kesimlerden ve yurt dışından birçok davetlinin katılımıydı. Ancak yandaş, candaş ve malum medya gurupları, Batman’daki bu tarihi etkinliği de televizyon, gazete ve internet sitelerinde yer vermemişlerdi.

Diyarbakır ve Batman’daki devasa etkinlikleri görmezden gelen medya guruplarının, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun İstanbul Kazlıçeşme meydanında düzenleyeceği etkinliğe yer verip vermeyecekleri merak ediliyordu. Marmara Peygamber Sevdalıları Koordinatörlüğü tarafından organize edilen etkinlik, 5 Mayıs Pazar günü yüzbinlerce Peygamber sevdalısının katılımıyla ve coşkuyla gerçekleşti. Etkinliğe Türkiye’nin birçok farklı ilinden yanı sıra yurt dışından da binlerce Peygamber âşığı katıldı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş Hoca, tarihi konuşmalarından birini daha gerçekleştirdi. Muhterem Göktaş Hoca’nın, Hazreti Peygamber’in yanına gelen bir sahabenin cahiliye döneminde kız çocuğunu diri diri uçurumdan attığı anı anlatmasıyla meydanda bulunan Peygamber âşıklarının gözyaşları adeta sel olup aktı. Gözyaşlarının sel olup aktığı an, sadece anlatılan bu olay değildi. 1995 yılında İslami camianın mücadele saflarında yer aldığından dolayı gözaltına alınan müminlerin duçar kaldıkları baskı ve işkenceleri anlatmasıyla da gözyaşları sel oldu.

Coşkunun bir an bile azalmadığı tarihi etkinlikte ilahiler, ezgi ve marşlar vardı. Yazar M. Şefik Temel’in konuşmaları, küçük sevdalıların “Sevdalıyız” nidaları ve İstanbul’a özel seslendirdikleri ilahiler de vardı. Ayrıca, yüzbinlerce Peygamber aşığının duygularını bir anda, hep bir ağızdan dile getirdikleri anlar da vardı. Hâsılı Kazlıçeşme’deki etkinlikte birçok güzellik söz konusuydu.

İstanbul Kazlıçeşme miting alanında yüzbinlerin katılımıyla gerçekleşen bu tarihi etkinlik de, Peygamber Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği diğer etkinlikler gibi yazılı ve görsel medyada çok fazla yer almadı. Bazı medya gurupları tarihi nitelik taşıyan etkinliğe gazetelerinde yer verirken, bazıları ise sadece internet sitelerinin küçük bir köşesinde yer vermekle iktifa etti. Kimi medya guruplarının, yüzbinlerce Peygamber sevdalısının iştirakiyle gerçekleşen tarihi etkinliğe katılımı az gösterme çabaları ise dikkatlerden kaçmadı.

İstanbul Kazlıçeşme miting alanında yüzbinlerce Peygamber aşığının katıldığı devasa etkinliği televizyon, gazete ve internet sitelerinde yer vermeyenler ile etkinliğe katılanların sayısını az gösterme çabasında olan medya guruplarının bu tavrı, İslam’a ve Müslümanlara tahammülsüz olan kişi ve kesimlerin kirli ve kinli yüzlerini bir kez daha gün yüzüne çıkarmış oldu…

Kazlıçeşme’deki Etkinlik Medyaya Nasıl Yansıdı?

YENİ AKİT GAZETESİ: Yüz binler O’na Koştu
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen ve yaklaşık 3 saat süren Kutlu Doğum programına yüzbinlerce kişi katıldı. Türkiye’nin ve İstanbul’un dört bir yanından gelen Peygamber âşıklarının bir araya geldiği kutlamalarda büyük bir coşku yaşandı. İstanbul’un Anadolu yakasında 18, Avrupa yakasında da 46 olmak üzere toplam 64 noktadan etkinlik alanına araç kaldırıldı. Çevri il ve ilçelerden etkinliğe katılmak için gelen Peygamber sevdalıları, kafile kafile etkinlik alanına giriş yaptı. Etkinlik alanında acil durumlara müdahale edebilecek kapasitede sağlık çadırları yer aldı. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformu’nun alanda bulunanların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak için hazırladığı kermesten etkinliğe gelen insanlar faydalandı.

MİLAT GAZETESİ: Muhammedi Coşku
Peygamber Sevdalıları Platformu Marmara Koordinatörlüğü tarafından İstanbul Kazlıçeşme miting alanında organize edilen Mevlid etkinliğine binlerce Peygamber sevdalısı katıldı. Abdullah Asilsoyun’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Muhammedi coşku hâkimdi.

HÜRRİYET: Kazlıçeşme’de Kutlu Doğum
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, binlerce kişi hep bir ağızdan ilahiler okudu. Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed’in rahmetinden bütün köleler, esirler, diri diri gömülen kız çocukları, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini söyledi. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının, “Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed” olduğunu anlatan Göktaş, “Ey Türk milleti eğer Hz. Muhammed olmazsa, siz sıfırsınız. Ey Kürtler, ey Araplar, eğer Hz. Muhammed yoksa hayatınızda sıfırsınız. Parolamız Hz. Peygamber’in kevseri etrafında buluşmaktır” diye konuştu. Yurtdışından da davetlilerin katıldığı etkinlik, ilahi ve ezgilerle son buldu.

HAKSÖZ HABER: Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme’de…
Peygamber Sevdalıları tarafından İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği yoğun ilgi gördü. İstanbul’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Peygamber Sevdalıları Platformu”nca Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılmak için çeşitli semtlerden otobüslerle gelen çok sayıda kişi, güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra Kazlıçeşme Meydanı’na alındı. Kadınlar ve erkekler, etkinliği kendileri için ayrılan bölümlerden izledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlit okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Mehmet Göktaş, Hazreti Peygamber’in bütün insanlığa rahmet olarak geldiğini söyledi. M. Şefik Temel ise Müslümanların bir araya gelmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti. Şefik Temel, son dönemlerde üst kimlik tartışmaları yaşandığını belirterek, kendilerinin üst kimlik olarak Peygamber sevgisini kabul ettiklerini sözlerine ekledi. Yurt dışından da davetlilerin katıldığı etkinlik, ilahi ve ezgilerle sona erdi.

İLKHA: İstanbul Kazlıçeşme’de Kutlu Doğum Etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Kazlıçeşme Meydanında düzenlediği kutlu doğum etkinliği büyük bir coşkuyla kutlandı. Sunuculuğunu İlahiyatçı Yazar ve Rehber TV programcılarından Yunus Emiroğlu’nun yaptığı program, okunan Mevlid-i Şerifin ardından grup özlem sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş’ın konuşması ve ilahi ve ezgilerle devam eden program Eğitimci Yazar Şefik Temel de yaptığı konuşmayla devam etti. Program, ilahi ve ezgilerin ardından yapılan dua ile 17.00’de son buldu.

HABER 7: Kazlıçeşme’de Kutlu Doğum Coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde, binlerce kişi hep bir ağızdan ilahiler okudu. Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Mehmet Göktaş, Hz. Muhammed’in rahmetinden bütün köleler, esirler, diri diri gömülen kız çocukları, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini söyledi. Bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının, “Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed” olduğunu anlatan Göktaş, “Ey Türk milleti eğer Hz. Muhammed olmazsa, siz sıfırsınız. Ey Kürtler, ey Araplar, eğer Hz. Muhammed yoksa hayatınızda sıfırsınız. Parolamız Hz. Peygamber’in kevseri etrafında buluşmaktır” diye konuştu. Yurtdışından da davetlilerin katıldığı etkinlik, ilahi ve ezgilerle son buldu.

DÜNYA BÜLTENİ: Yüzbinler Kazlıçeşme Meydanı’nda Buluştu
İstanbul’da Zeytinburnu ilçesinde bulunan Kazlıçeşme Meydanı’nda birçok sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla “Peygamber Sevdalıları Platformu”nca Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe yüzbinlerce insan katıldı. Etkinliğe katılmak için çeşitli semtlerden otobüslerle gelen vatandaşlar, güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra Kazlıçeşme Meydanı’na alındı. Üzerinde “Kelime-i Tevhid” ile “Allah-u Ekber” yazılı bayraklar taşıyan katılımcılar, hep bir ağızdan tekbir getirdi. Kadınlar ve erkekler, etkinliği kendileri için ayrılan bölümlerden izledi. Katılımın yoğun olduğu etkinlik, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Mevlit okunmasıyla başladı. Etkinlikte konuşan Mehmet Göktaş, Hazreti Peygamber’in bütün insanlığa rahmet olarak geldiğini söyledi. Hazreti Muhammed’in rahmetinden bütün kölelerin, esirlerin, diri diri gömülen kız çocuklarının, insan yerine konulmayan kadınların istifade ettiğini kaydeden Göktaş, bu yılki Kutlu Doğum etkinliklerinin ana temasının “Özgürlük Peygamberi Hz. Muhammed” olarak belirlendiğini ifade etti. Yazar Şefik Temel ise Müslümanların bir araya gelmekten başka çarelerinin olmadığını belirtti. “Eğer bir arada olsaydık Suriye\`de katliamlar olmaz, Arakan’da Müslümanlar diri diri yakılmazdı. Kudüs kurtulurdu” diyen Temel, Hazreti Peygamber sevdasını görmek ve göstermek istemeyenlere bu tutumlarından vazgeçmeleri çağrısında bulundu. Yurt dışından da davetlilerin katıldığı etkinlik, ilahi, ezgi ve dualarla sona erdi.

KANAL 7: Peygamber Sevdalıları Kazlıçeşme’de Buluştu
İstanbul Kazlıçeşme Meydanı Peygamber Sevdalılarına ev sahipliği yaptı. Etkinliğe binlerce kişi katıldı. Peygamber Sevdalıları Batman’dan, Diyarbakır’dan, Mardin’den yola çıktılar. Türkiye’nin dört bir yanında otobüslerle geldiler. Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen etkinliğe binlerce kişi tekbirle Kazlıçeşme’ye aktı. Hz. Peygamberin doğumu için toplanan binler okunan Kur’an-ı Kerim’i dinledi. Çocuklar ilahilere eşlik etti, bazı eserler Kürtçe seslendirildi. Program başladığı gibi tekbirler ve salâvatlarla sona erdi.

DOĞRUHABER/ MUHAMMET ŞERİF