HAKKÂRİ - 5 Mayıs`ta meydana gelen olaylarda iş yerleri yakılan ve yağmalananlardan Adulvahhap Durna, Şehid Ubeydullah Durna`nın davasında olduğu gibi işyerlerinin yakılmasıyla ilgilide davada da herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade etti.

"Gereken bütün girişimleri yapmamıza rağmen bir netice alamadık"
Olayda hem amcasının oğlunun şehid edildiğini hem de ekmek kapıları olan dükkânlarının yakıldığını belirten Durna, "Gereken bütün girişimleri yaptık. Dosyalarımızı hazırladık. Bütün belgeleriyle kamuoyuna mal olan bu olayı biz dosyalarımızı zarar tespit komisyonuna gönderdik. Maalesef dosyalarımız kapattırıldı. Biz de olayı idare mahkemesine sevk ettik" dedi.

Şu ana kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını aktaran Durna, "Kamuoyuna mal olmuş bir olayın ve dosyasıyla bütün her şeyiyle mahkeme kararını valiliğe gönderdik. Hakkâri Valisi ile yaptığımız görüşmede ise kendilerine böyle bir dosya gitmediğini söylediler ve bizden tekrar dosyanın dökümanlarını istediler. Bizler de tekrar gönderdik, bizden bir hafta sonra uğramamızı istediler. Gittiğimizde ise ellerinden bir şey gelmediğini dolayısıyla bir şey yapamayacaklarını söylediler. Bu konuda sizin vasıtanızla sesleniyoruz. Tekrar dosyanın açılmasını ve olayın üzerine gidilmesini istiyoruz. Bu mağduriyetlerimizi giderilmesini özellikle de Hakkâri Valiliğinden önemle istiyoruz" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)