Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırmalar ve kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde, Ankara'da 11 işyerinden hırsızlık, 4 otodan hırsızlık olmak üzere 15 hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen şüpheli B.G. yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

İncelenen kamera görüntülerinde, şüpheli B.G.'nin işyerlerine müşteri gibi girip işyeri içerisindeki kalabalıktan da faydalanarak el çabukluğu ile cep telefonu benzeri eşyaları çalıp montunun altına veya beline sakladığı ve hiçbir şey olmamış gibi işyerinden çıktığı, cadde ve sokak üzerlerinde gözüne kestirdiği kapısı kilitlenmemiş araçları hedef alarak araç içerisindeki cep telefonlarını çaldığı ve çaldığı cep telefonlarını rastgele sattığı tespit edildi.

B.G.'nin daha önceden de benzer yöntemlerle çok sayıda hırsızlık olayına karıştığı, Covid-19 tedbirleri kapsamında cezaevinden izinli çıkmasına rağmen hırsızlık yapmaya devam ettiği, sık sık cezaevine girmesine rağmen hırsızlık yapmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Şüpheli şahsın işlem yapılan 15 olay haricinde 22 açıktan hırsızlık, 2 işyerinden hırsızlık, 2 otodan hırsızlık, 6 diğer suçlar olmak üzere 32 suç kaydının olduğu, 1 hırsızlık suçundan da arandığı tespit edildi.

Adli makamlara sevk edilen şüpheli B.G. tutuklanarak cezaevine konuldu. (İLKHA)