VAN - İddianın sahibi görme özürlü Resul Ertaş, aldığı sıfır kilometre aracın kendisine 4×4, full özellikli ve yol bilgisayarlı olarak satıldığını ancak bir ay geçmeden arabada yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu özelliklerin hiç birinin aracında olmadığını fark ettiğini söyledi.
 
Aracı satın almak için oğlu ve geliniyle beraber oto bayisine giden Ertaş, burada S.T adlı satış personeliyle muhatap olduklarını söyleyerek, "Arabayı bana satan S.T, "ben sana çok iyi, çok güzel, seni memnun edecek bir araba vereceğim" dedi. Ben de `ben görme özürlüyüm bana yanlış yapmayın" dedim. O da "seni bu halde gören kişi sana hiç yanlış yapabilir mi? " dedi. Burada 4×2 bir cip olduğunu söyledi. Fakat 4×4`ün bundan daha güzel ve full özellikli olduğunu söyledi. "Araba gelsin. Onu sana verelim çok da memnun olacaksın." dedi. Bir hafta sonra gittik istediğimiz araba geldi. 4×4, Full özellikli, yol bilgisayarlı. En ufak bir hatası olduğu zaman araba hemen ikaz veriyor. Notere gittik burada arabanın hiçbir özelliği okunmadı. Onlar benden önce gidip noterle konuştular, biz de aşağıda onları bekliyorduk" dedi.
 
Aracı aldıktan sonra plaka almaya giderken arabanın geri viteste bir lambasının yanmadığını fark ettiklerini söyleyen Ertaş, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı: "Telefon açtık. Onun süs için olduğunu söylediler. Daha önce öyle demediler full+full demişlerdi. Arabayı aldığımız 4. gün çıktık yola. Kızıltaş köyü civarında arabadan ses geldi. Çocuğum durup baktı ki, tekerlek ikiye bölünmüş, araba jantın üstünde duruyor. O şekilde gitmişiz ama sözde yol bilgisayarlı olan araba hiçbir ikaz vermedi. Tekrar telefon açtık. Yarın buraya getirin dediler. Yol yardımı gönderin bari dedik. Gecedir, bu saatte gelemeyiz, dediler."
 
"İsterseniz bin mahkemeye verin"
Araçta yaşanılan bu aksaklıklar nedeniyle satın aldığı oto bayisine gittiğini söyleyen Ertaş, burada da K.O adlı satış sorumlusuyla muhatap olduklarını belirterek, "Oto bayisine gittik. Tekerleği değiştirip size veririz dediler. Ben de, hayır bu arabayı istemiyorum dedim. Yol bilgisayarı hiçbir uyarı vermiyor. Full+full ve 4×4 de değil. Sizin söyledikleriniz yalan çıktı. Onlar da "Arabayı geri alamayız çünkü 2. el oldu" dedi. Arabayı orada bırakıp gittim. "Çarşamba günü size haber veririz" dediler. Daha sonra geldik, biz "Kesinlikle arabayı almıyoruz" dedi. Sizi mahkemeye veririm dedim. O da isterseniz bin mahkemeye verin" dedi. Avukata gidip ihtar çektik. Hem notere hem de arabanın fabrikasına. Noterden `arabayı geri alamayız` diye ihtar cevabı geldi. Fabrikanın daha cevabını almamışız" ifadelerini kullandı.
Resul Ertaş`ın kızı Mukadder Ertaş ise olayı protesto amaçlı geceyi oto bayisinin önünde geçirdiklerini söyleyerek bayiinin güvenlik görevlisinin tehditvari konuştuğunu söyleyerek, "Güvenlikçi, siz bir avukat tutarsanız onlar 500 avukat tutabilir, siz bir milyar ödeyebilirseniz onlar trilyonlar ödeyebilir" dedi. Bizim buradaki amacımız; sonuçta bu bir engelli hakkıdır. Bir başka özürlü vatandaşın da başına böyle şeyler gelmesin diyoruz" şeklinde konuştu.
 
Satış sorumlusu anlaştıklarını söyledi
Öte yandan konu ile ilgili görüştüğümüz satış sorumlusu Koray Okuldaş, Ertaş ailesiyle anlaştıklarını söyleyerek, "Biz taraflarla anlaştık. Şu an bir sıkıntımız yok. İstedikleri aksesuarları karşıladık" şeklinde konuştu. (Fırat Arslan - İLKHA)