BATMAN - MÜSİAD Batman Şubesi`nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya katılmak, bir dizi ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak üzere Batman`a gelen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) genel başkanı Nail Olpak ve yönetim kurulu üyeleri ile MÜSİAD şube başkanları, ilk olarak Batman Valisi Yılmaz Arslan`ı makamında ziyaret etti.

Olpak ve beraberindekileri Vali Arslan kapıda karşıladı. Karşılamanın ardından Olpak ve beraberindeki 100 kişilik heyet, valilik makamına geçti. Burada Arslan`a bilgi veren Olpak, çözüm süreciyle birlikte MÜSİAD 22. Olağan Genel Kurul sonrası ilk Yönetim Kurulu toplantılarını Batman`da yapmak için geldiklerini söyledi.

Bölgedeki şubeleriyle yıllardır Doğu ve Güneydoğu`nun ekonomik ve sosyal kalkınması için çalıştıklarını söyleyen Olpak, bölgeye yapılacak yatırımların arttırılması kadar Çözüm Süreci`ne verilecek desteğin de önemine inandığını ve süreci desteklediğini de böylece ilk Yönetim Kurulu toplantısını bölgede yaparak göstermiş olacaklarını kaydetti.

Arslan, Batman hakkında MÜSİAD Genel Başkanı Olpak`a bilgi verirken, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Valilik ziyaretinin ardından Olpak ve beraberindeki heyet, Batman Belediyesi`ni ziyaret etti. Burada Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Olpak ve beraberindekileri kapıda karşıladı.

Daha sonra başkanlık makamına geçen Olpak, Batman`a geliş amaçlarını ve çözüm süreciyle ilgili Başkan Vekili Serhat Temel`e bilgiler vererek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Çözüm sürecine destek verdiklerini söyleyen Olpak, şunları söyledi: "Bizler işadamları olarak sükûnetin olduğu yerlerde ancak yatırım yapabiliriz. O yüzden yapılan bu çözüm sürecine tarafız. Genel merkezi sadece İstanbul`da olan bir kurum değiliz. Bölgede şube ve temsilcikleriyle yıllardır faaliyet gösteren bir kurumuz. Bugün buraya gelmemiz biraz daha o sıcaklığı artırmak amaçlıdır."


Temel, Batman`a gelen Olpak ve heyetine kendilerine göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkürlerini ileterek şu ifadeleri kulandı,"Bizler tarihi bir süreçten geçiyoruz. İnşallah çok daha güzle yarınlar göreceğiz ve çocuklarımıza bırakabileceğiz. Bizler mensubu olduğumuz ve geleneği itibariyle bir tarafız ama şimdiye kadar bu ülkede halklar arasında bir problem yok. Geçmişte yaşanmış zulümler var ve sadece Kürtler değil Türkiye`de yaşayan diğer etnik gruplara da haksızlık yapıldı. Artık bunları aşmak ve bir arada farklı inançlarla birlikte yaşamak istiyoruz."
Belediye ziyaretinin ardından Olpak ve beraberindeki heyet, BATSO`yu ziyaret etti. Burada BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu, kendilerini ziyarete gelen heyeti kapıda karşıladı.

Karşılamanın ardından makama geçen Olpak, BATSO Başkanı Nasıroğlu`na Batman`a geliş amaçlarını söyledi. Nasıroğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek BATSO hakkında heyete bilgiler verdi.

Ziyaretlerin ardından Olpak ve beraberindeki heyet, esnaf ziyareti yaparak, vatandaşlarla görüştü. Daha sonra heyet, Batman Organize Sanayi Bölgesi de ziyaret etti.

Son olarak Olpak ve beraberindeki heyet, Bahçeşehir Koleji Konferans Salonu`nda yapılacak Batman Başkanlar Toplantısı`na katılacak. (M. Fatih Akgül-İLKHA)