ŞIRNAK - Silopi Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever Ortaokulu`nda yeni açılan kütüphanede bilgisayar eksikliğini gören ortaokul 8. sınıf öğrencisi Doğan Özkan, evde kullandığı bilgisayarını kütüphaneye bağışladı.
 
Özkan, "Kendi evimizde kardeşlerimle kullandığım masaüstü bilgisayarımız vardı. Ben kardeşime ve aileme bilgisayarı kütüphaneye bilgisayar verelim önerisinde bulundum. Onlar da kabul ettiler. Ben de bilgisayarı kütüphane sorumlusu öğretmenimiz Aydın Vural`a teslim ettim. Ben paylaşmayı çok seviyorum. Arkadaşlarımın ne zaman bir eksiği varsa ben bazen veriyorum" dedi.
 
Kütüphaneden sorumlu öğretmen Aydın Vural ise, okulda yeni açılan kütüphanenin sosyal medya aracılığı ile kurulduğunu söyledi. Vural, "Doğan Özkan okumayı çok seven kütüphanenin açılmasından sonra sürekli gelen bir öğrencimizdir. Kütüphanede bilgisayar eksikliği görünce kardeşi ile beraber kullandığı bilgisayarı ailenin de onayı ile kütüphanemize bağışladı. Kendisini bu örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.
(Muhammed Müldür - İLKHA)