ŞIRNAK - Nuh Eğitim Kültür Sağlık ve Dayanışma Derneğinin, Şırnak merkez ve köylerinde yaptığı hayırlı çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Düzenli olarak fakir yoksul ve ihtiyaç sahibi yetim ailelere sahip çıkan Nuh Eğitim Der, Mart ve Nisan aylarında da Şırnak merkez ile Yoğurtçular (Heştan) köyünde muhtaç ailelerin yüzünü güldürdü.
 
Konu hakkında bilgi veren Nuh Eğitim Der Muhtaç ve İhtiyaç Sahibi Ailelerle Dayanışma ve Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Zekeriye Tatar, "Mart ve Nisan ayında toplamda 26 aileye gıda paketi dağıttık. Bunların bir kısmını Şırnak merkezde bulunan ihtiyaç sahiplerine dağıtırken, bir kısmını da Şırnak merkeze bağlı Yoğurtçular köyüne yaptık. Çok memnun olup, hayır duada bulundular" ifadelerini kullandı.
 
Çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Tatar, "Fakir ve yetim ihtiyaç sahibi ailelerin dramlarına ortak olmak için sürekli olarak çalışıyoruz. Bunlara yetişmek ve ihtiyaçlarını temin etmek onların yüzündeki sevinci görmek, tarifi yapılmaz bir mutluluk veriyor. Allah`ın rızası için gayret edip ihtiyaç sahiplerinin elinden tutmak her varlıklı müslümanın boynunda bir borçtur. Zengin insanlarımız eğer Allah katında sorumlu kalmak istemiyorsa, mallarının bir kısmını sadaka olarak bu yetim ve yoksul insanlarımıza ulaştırmayı kendilerine hedef ve ahlak edinsinler. Fakir ve ihtiyaç sahiplerini bilmeyenler ve tanımayanlar için kendilerine her türlü yardımı da yapmaya hazırız. Yeter ki, yardım etmeyi düşünsünler. İmkânlarımız ölçüsünde ihtiyaç sahiplerine yardım etme gayreti içersindeyiz. İmkânlarımız daha da elverişli olursa daha çok aileye yardım edebileceğiz. Hayırseverlerimiz de bu umut kervanına katılsın. Bu umut kervanında çalışan ve yardımlarını ve katkılarını esirgemeyen tüm hayırseverlerden Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul etsinler" şeklinde konuştu. (Emcet Yalçın, Mustafa Erkan - İLKHA)