Narın sağlığa en faydalı özelliklerinden biri güçlü bir doğal antioksidan olmasıdır. Antioksidanlar vücudu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir, hücreleri serbest radikal hasarından korur, kanser gibi hastalıkları önler, iltihaplanma ve yaşlanmanın etkilerini azaltır.

A, C ve E vitaminleri açısından zengin olan bu meyve, aynı zamanda antiviral ve anti-tümör özelliklere de sahiptir. Nar, çinko, fosfor, magnezyum ve demir bileşikleri açısından zengin ve tıbbi özelliklere sahip bir meyvedir. Ancak şeker içeriğine dikkat edilmelidir.

Nar özelliğini, içeriğinde bulunan ve kırmızı rengi veren polifenoller sağlıyor. Ayrıca lif, protein, C vitamini, K vitamini, folat ve potasyumdan da zengin olması sayesinde sağlığımıza çok önemli katkılarda bulunuyor.

 C vitamininden oldukça zengin bir meyve olan narın suyundan bir su bardağı kadar içilmesi günlük C vitamini gereksiniminin yarısını karşılayabiliyor. Nar suyu bol miktarda nar tanelerinden hazırlandığı için içeriğindeki C vitamini de artıyor. Ancak diyabetin yanı sıra karaciğer yağlanması ve yüksek trigliserid gibi durumlarda fazla meyve şekeri alınmaması gerektiği için nar suyu yerine, daha az miktarda meyve şekeri içerecek şekilde narın kendisini tüketmek daha uygun olacaktır.

Sindirim problemi yaşıyorsanız narın suyunu değil, posasıyla birlikte tanelerini tüketmelisiniz. Çünkü nar suyu elde edilirken posa kısmı kayba uğruyor.

Kilo vermeye çalışan kişiler, günde bir küçük kase nar tanesi tüketebilirler!

Narın zararları nelerdir?

Nar ve nar suyunun çok faydalı olmasının yanında yine de dikkat edilmesi gereken durumlar vardır.

Mide rahatsızlığı ve reflüsü olanlara rahatsızlık verir.

Alerjik reaksiyonlara neden olabilmektedir.

Şeker oranı yüksek bir meyvedir. Şeker hastalarının bu meyveyi kontrollü bir şekilde tüketmeleri gerekmektedir.

Nar suyu kardiyovasküler sağlık için iyidir, ancak nadir durumlarda hastanın ilaçlarıyla reaksiyona girebilir.  Eğer ilaç kullanıyorsanız doktorunuza hangi meyve veya sebzeleri tüketemeyeceğinizi mutlaka sormalısınız.