BİNGÖL- Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörlüğünün 28 Nisan Pazar günü Bingöl Şehir Stadyumu`nda on binlerin katılımıyla gerçekleştirdiği "Tevhid ve Özgürlük Peygamberi Hazret-i Muhammed" adlı kutlu doğum etkinliğinin ardından, platforma üye derneklerden Bingöl Kalem Eğitim ve Kültür Derneği (Kalem-Der), öğrenci ve öğretmenlerden oluşan üye ve gönüllülerine teşekkür yemeği verdi.

 

Kalem Der binasında gerçekleşen teşekkür yemeğinde gençlere seslenen Peygamber Sevdalıları Platformu Bingöl İl Koordinatörü Ahmet Serhat Bayram, özellikle ilmi açıdan çabalama gereğine değinip, ilmin kişiyi yücelttiğini ve olaylara daha geniş ve sağlıklı bir açıdan bakmaya imkân verdiğini belirterek, gençlere okuma tavsiyesinde bulundu.
Yemeğin ardından bir konuşma gerçekleştiren Kalem Der Başkanı İbrahim Dağılma ise, böylesi etkinliklerin temel amacının Hazret-i Muhammed(sav)`in davetinin yaşanması ve taşınması olduğunu ifade etti.

 

Peygambere salâvat getirmenin aslında imani şahsiyetin oluşması yolunda temel bir adım olduğunu söyleyen Dağılma, getirilen milyarlarca salâvatta her kardeşin hayırda müşterek olduğunu dile getirdi.

(Emrullah Araz/Yusuf Çevlik-İLKHA)