ŞANLIURFA - Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nin Çocuk Hematoloji bölümde görev yapan tek doktorun tayininin çıkmasıyla kapandı. Bölümün kapanmasıyla çok sayıdaki hasta tedavi için kendi imkânlarıyla çevre illere gitmek zorunda kaldı.


Hasta yakınlarından Ali Kılıç, sürekli tedavi görmesi gereken bu hastaların maddi durumlarının kötü olduğunu, çevre illerde kalacak yerlerinin olmadığını, ama başka çarelerinin de olmadığını belirtti.


Yetkililere seslenen Kılıç, "Şanlıurfa `Büyükşehir oldu` diyorlar; ama ne fayda� İşte görüyoruz herkesin gözü önünde yüzlerce hasta mağdur edildi, ama kimseden çıt çıkmadı. Herkes topu birbirine attı. Bizler bu sıkıntıları çekerken Urfa Büyükşehir olmuş ya da küçük şehir olmuş ne fark eder ki. Yoksa büyüklerimiz biz halktan daha fazla vergi almak için mi Urfa`yı büyükşehir yaptılar? Bir kez daha buradan yetkililere sesleniyoruz: Lösemili hastaların feryadını duyun, bu hastaların vebali ağırdır, bu vebali taşıyamazsınız" dedi. (Osman Gülebak - İLKHA)