MERSİN - Mart ayının sonunda başlayan Kutlu Doğum coşkusu Nisan ayına sığmadı. Tarsus`un Bahçe Mahallesinde bulunan Hızır camisinde düzenlenen Kutlu Doğum programı, büyük bir coşkuya sahne oldu.

Yatsı namazı sonrası Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Grup İhya`nın okuduğu Mevlidi Şerif ve ilahiler ile devam etti.

Mevlidi Şerif`in okunması esnasında bazı katılımcıların gözyaşlarına hâkim olamadıkları görülürken, programa konuşmacı olarak katılan Tarsus İlçe Vaizi Mikail Tayşan, bu geceyi düzenleyen Camii imamı ve cemaatine teşekkür etti.

Peygamber Efendimizin tüm insanlığa gönderildiğini belirten Mikail Tayşan sözlerine şu şekilde devam etti: "Bu yeryüzünde Müslümanların sayısı milyarlar ile ifade edilirken, maalesef bu sayı bir birinden dağınık olduğu için Müslümanlar her yerde eziliyor. Bu gün biz bir insanı, bu acaba bizim dernekten mi, bizim vakıftan mı ve ya bizim cemaatten mi diye düşünürsek, Müslümanlığımızda problem vardır. Allah Resulü ne diyor; `Camiye devam eden insanın imanına şahitlik edin` diyor. Onun için her kes kendisini düzeltmekle görevlidir. Bizler yüce Allah`ın kardeş ilan ettiği Müslümanlarız" dedi.

Peygamber Efendimizin hayatından önemli kesitler sunan Mikail Tayşan Hoca, "Bakınız, diyoruz ki Cahiliye devri. Şunu iyi bilin Cahiliye devrinin en alası bu gün devam ediyor. Ama ne yazık ki bu dönemin cahiliyesi o kadar toplumumuza sinmiştir ki, onu bir türlü temizleyemiyoruz. İşte tek kurtuluş yolu, Kur`an ve Sünnettir. Sahabelerin hayatına baktığımız zaman, onlar önce cahillerdi. Hatta bazıları kendi kız çocuklarını diri diri toprağa gömmüşlerdir. Müslüman olduktan sonra bunu Peygamberimize anlattıklarında, Peygamberimiz bunu bir daha anlat, bir daha anlat deyip ve bunlardan ibret alınmasını isterdi. Evet, cahiliye devri işte böyleydi. Kız çocuğu sahibi olmak adeta bir kara lekeydi. Bu lekeyi Peygamberimiz İslam ile temizleyip ayakları altına almıştır"dedi.

Yapılan konuşmadan sonra, program Grup ihya ve Grup Selam`ın okuduğu ilahi ve ezgiler ile devam ederken, program yapılan ikramlardan sonra okunan dua ile son buldu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)