İSTANBUL - Aylık ilim ve kültür dergisi İnzar 104. sayısı ile bu ay da okurlarıyla buluşuyor. Derginin bu ay ki dosya konusu; üç aylar. Dergi bu ay bölgenin değerli Seydalarından Molla Ali`ye Ezdari ile röportaj gerçekleştirmiş.

 

Derginin editör yazısında; "Tıpkı selef-i salihin gibi ihya etmekten başka seçeneğimizin olmadığı zamanlardandır, üç aylar� Gündüzleri oruç, geceleri de zikir ve ibadetle geçirilecek zamanlar� Böylece yılın üç ayına münhasır da olsa tıpkı o Saidler gibi yaşama imkânı bulacağız. Ellerimizde tespihlerimiz, seccadelerimizin üzerinde, açlıktan nefsimizin beli bükülmüş bir halde, aciz bir olduğumuzun şuuruna varmanın tadını iliklerimize kadar hissedeceğiz" sözlerine yer verilmiş.

 

Kısa kısa 104. sayı

 

Mehmet Şenlik, ibadetlerin mümini nasıl da dakik bir programlı er haline getirdiğine değinmiş, Faruk Hamza da Asr Suresini ele alırken zamanın ehemmiyetini işlemiş. Abdurrahim Güneş "İnsan zikir ile mezkûr olur" adlı konusu zamanı zikirle geçirmenin insanı nasıl Allah (cc) indinde hatırlanan kullardan ettiğini en güzel şekilde dile getirmiş. (Hamdullah Sevim - İLKHA)