Knesset'teki Dışişleri ve Savunma Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, İran'ın herkesi sistematik bir şekilde aldattığını kanıtlayan istihbarat bilgileri sunduklarını dile getiren Lapid, "İran ile müzakerelerin Viyana'da yeniden başlaması israilin dış ve güvenlik politikasına yönelik meydan okumadır" dedi.

Lapid, "Son aylarda bu müzakerelerde yer alan tüm ülkelerle ve her şeyden önce ABD ile yoğun bir diyalog içindeydik. Moskova, Paris, Londra ve Washington'a, israilin, İran'ın nükleer bir devlet olmasına izin vermeyeceğini açıkça söyledik. Elbette uluslararası işbirliği içinde hareket etmeyi tercih ediyoruz ancak gerekirse güvenliğimiz için tek başımıza hareket edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"israil, anlaşmaya karşı değil." diyen Lapid, "İyi bir anlaşma iyidir. Biz, İran'ın nükleer programını, parasını ve terör ağını denetlemeyecek bir anlaşmaya karşıyız" şeklinde konuştu.

Öte yandan, siyonist işgal rejimi sözde emekli amirali Eliezer Marom, İran'a saldırı yeteneklerinin olduğunu ve yakında başka seçeneklerinin kalmayacağını belirterek, bu anın hızla yaklaştığını iddia etti. (İLKHA)