DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın (Amed) merkez Sur İlçesi Gazi Caddesi`nde bulunan Eski Semt Pazarı işlev görmemesi nedeniyle ve istihdam sağlanması amacıyla yeniden imar edildi.
 
Sur ilçesi Alışveriş Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Güner, Diyarbakır`ın, Suriçi Mahallesi`nde istihdam sorunu olduğunu belirterek, "Burada bulunan semt pazarı da işportacılar için yapılmıştı. 12 yıllık bir işletmeden sonra, buranın eskidiği için artık işlev görmeyeceği kanısına vardık. Bundan dolayı zamana hitap eden bir alışveriş fuarı yapmaya karar verdik" dedi.
 
Alışveriş Fuarı`nda 33 aileye istihdam sağlanacağını ifade eden Güner," Bu alışveriş fuarı için belediye ile anlaştık ve sözleşme gereği burayı imar etmeye karar verdik. Burada 33 aileye istihdam sağlanacak inşallah. Eski Semt Pazarı halkın ihtiyaçlarına karşılık veremiyordu, Bu yenileme çalışmasıyla burası semt pazarından öte modern bir pasaj halini aldı. Bizi dinleyen, bilen tüm kardeşlerimizi alışverişe bekliyoruz`` çağrısında bulundu.
 
Güner son olarak yapım aşamasının bittiğini söyleyerek," Alışveriş fuarımızda ayakkabıcılık, giyim, telefon servisleri, teknolojik ürünler ve inşaat malzemelerinin satışları yapılacaktır. Bir hafta sonra ki açılışımıza da tüm halkımızı davet ediyoruz" şeklinde konuştu. (Sedat Aslan-İLKHA)