BATMAN - Şehir merkezi ve birçok mahalle çöp istilasına uğramış durumda. Yaşadıkları yerlerin çöpten geçilmediğini belirten mahalle sakinleri ve esnaflar, belediyeyi göreve çağırdı.
 
Belediyeye tepki gösteren esnaf Emin Oğuz, "Burası Batman`ın şehir merkezidir. Buraya hayvan leşleri bırakılıyor, çöpler dökülüyor ve belediye bu leşlere, çöplere herhangi bir müdahalede bulunmuyor. Etrafa yayılan kokular o kadar iğrenç ki, işyerlerimizde bile duramıyoruz. Bizden çöp vergilerini alan belediyeye sesleniyoruz, `Nerede belediyenin bizlere getireceği temiz bir ortam, artık birileri sesimizi duysun. Aylarca buralardaki çöpler alınmıyor. Bu çöplerin şehrin göbeğinden geçen bir yerde bulunması çok kötü" dedi.
 
Sadece kendi işyerlerinin değil mahallelerinin de çöpler içinde kaldığını ifade eden Sadık Turan, "Belediyenin işi halka hizmet etmektir. Buralarda biriken çöplerden dolayı yaşayamaz hale geldik. Çöplerden oluşan pis kokular bizleri çok rahatsız ediyor. Bu çöpler ne Batman`a yakışıyor ne de Müslümanlığa yakışıyor. Bizler, acilen belediyenin bu çöplere bir el atmasını ve zamanında çöpleri temizlemesini istiyoruz" diye konuştu.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)