1530: Babürlüler Devleti’nin kurucusu ve sultanı Babür Şah öldü. (Babür Şah öldü)

 

1991: Rusya Federasyonu bağımsızlığını ilan etti. Resmî adıyla Rusya Federasyonu, Doğu Avrupa ile kuzey Asya’ya yayılmıştır ve 17 milyon km kareyi aşan yüzölçümü ile dünyanın en geniş ülkesidir. (Rusya Federasyonu bağımsızlığını ilan etti)

 

2003: Depremlerin yoğun olarak yaşandığı ülkelerden İran Cumhuriyeti’nin Kirman Eyaleti’nde 6,6 büyüklüğünde deprem oldu. Çoğunluğu Bam’da olmak üzere 20 bin kişi öldü. (Kirman Eyaleti’nde 6,6 büyüklüğünde deprem)

 

2004: Hint Okyanusu tabanında, kuzey Endonezya, Açe yakınlarında meydana gelen 9,1 şiddetindeki güçlü depremin yol açtığı tsunami, güneydoğu Asya’da okyanusa kıyısı bulunan 13 ülkede 200 bin’den fazla kişinin hayatını kaybetmesine veya kaybolmasına yol açtı. (Endonezya’da tsunami)

 

2005: YÖK, İmam Hatip Liseliler’in üniversiteye girişte karşılaştığı katsayı zulmünü kaldıran yönetmeliğin iptali için Danıştay’da dava açtı. Uygulamanın laiklik ilkesine aykırı olduğunu ileri süren YÖK, katı laikçi ve İslam karşıtlığı görüntüsünü pekiştirdi.  (Katsayı zulmü)

 

2015: Şırnak’ta Cizre ilçesinde Sur mahallesinde çıkan çatışmanın ortasında kalan 3 aylık Miray isimli bebek ile dedesi Ramazan İnce, kurşunların hedefi olup hayatlarını kaybetti (3 aylık Miray bebek ile dedesi katledildi)