VAN - "Öğrencilerde Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yolları" proje kapsamında, Van Özel Adalı Anadolu Lisesi ve Vali Haydar Bey Lisesinde başlayan proje toplam 18 okulda ve 10 Mayıs'a kadar devam edecek.


Konu ile ilgili bilgi veren Sağlık Müdürlüğü Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürü Hamit Aydın, birçok ailenin bu noktada sıkıntı yaşadığını ifade ederek, Sınava girmeden önce sınavı başarıp başaramayacağı korkusu, bu kaygının çocukların gündelik işini bozduğu, uykularını, yeme duyularını etkilediği, neredeyse başka bir şey düşünmedikleri belirtti.


Yapılan bir araştırmada sınava giren öğrencilerin ameliyat olmayı bekleyen hastalardan daha fazla kaygılandığını belirterek, 1986 yılında yapılan bir araştırmada Üniversite sınavlarına giren öğrencilerin kaygı düzeylerinin genel cerrahi bölümünde ameliyat olmayı bekleyen hastaların kaygı düzeyi ile karşılaştırdığında sınava hazırlanan öğrencilerin kaygı düzeylerinin daha yüksek olduğunun saptandığını söyledi.

Aydın, "Bu doğrultuda öğrencilere sınav kaygısı ile başa çıkma yollarının öğretilmesi konusunda yardımcı olunması bakımından, İl Sağlık Müdürlüğümüz Araştırma, Bilgi Sistemleri ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürlüğünce hazırlanan 'Öğrencilerde Sınav Kaygısı ve Başa Çıkma Yolları' proje kapsamında, 18 ortaöğretim okulunda Psikolog Sefer Mavigöl ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürlüğü personeli katılımıyla son sınıf öğrencilerine okulların toplantı salonlarında 12. sınıfta okuyan tüm öğrencilerin ve rehber öğretmenlerinin katılımları ile eğitim seminerlerine başladık" diye konuştu. (Murat Dalgın-İLKHA)