ŞANLIURFA-Şanlıurfa'nın Eyyubnebi Mahallesi'nde bulunan Samancılar Pazarının yeni yerine taşınmasına tepki gösteren esnaflar ile polis arasında arbede yaşandı.

 

Samancılar Pazarının mahalle içersinde kalması ve halkın bundan rahatsız olması gerekçesiyle Şanlıurfa Belediyesi samancılar için hayvan pazarının yanında yeni bir yer yaptı ve samancılara Nisan ayının sonuna kadar yeni yerlerine taşınmaları için mühlet verdi. Sürenin dolmasına rağmen samancıların kimi gerekçelerle yerlerini değiştirmek istememeleri nedeniyle polis esnafa müdahale etti.

 

Samancı esnafı sıkıntılarının olduğunu belediyenin ise bunları görmezden geldiğini belirtti. Samancı esnafı adına açıklamada bulunan Samancılar Derneği Başkanı Mahmut Şeyhanlı, daha önceki dernek başkanının yolsuzluk yaptığını yeni yapılan yerde bulunan bir garajı tek başına belediyeden kiraladığını iddia etti. Şeyhanlı, yeni yapılan işyerlerinin ise kendilerinden habersiz üç şahsa satıldığını bu şahısların ise kendi esnafları olmadığını ifade etti.

 

Samancı esnafının gece yarısı işe gidip geldiğini yeni yerin uzak olduğunu bundan dolayı gidip gelişlerde sorun yaşayacaklarını belediyenin buna bir çözüm sunmasını beklediklerini ifade eden Şeyhanlı, yolların çok bozuk olmasından dolayı yüklü olan kamyonların devrilme ihtimalinin yüksek olduğunu, bu yolların çevre yollarla bağlantılı olması gerektiğini vurguladı.

 

Şeyhanlı ayrıca yeni yerdeki işyerlerinin samancı esnafına verilmesi gerektiğini belirterek Fakıbaba'nın bu kadar esnafı üç kişiye kurban ettiğini ve haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade etti.
Grup daha sonra Belediye Başkanıyla görüşmek üzere belediye binasına gitti.(Osman Gülebak-İLKHA)